Subnautica magyar fordítói fórum (Hungarian translations discuss. Thingy. Mostly in Hungarian.)

12346»

Comments

  • fkozmafkozma Budapest Join Date: 2019-02-01 Member: 250044Members
    Szia,

    Szólni fogok persze és köszi a tanácsot, hogy kit kellett keresni.

    Igen, a konzoloknál a támogatott nyelvek extrém limitáltak, mert az az oprendszer nyelve, amire lefordítja a gyártó (Sony/MS), és a fejlesztők is örülnek, hogy max 8 fordítás kell, a legelterjedtebb piacokra, a többiek alkalmazkodjanak. Szóval Lukas-ék nem policy ellen mennek szerintem, csak egyszerűen nem támogatja egyik konzol sem a custom nyelvváltást, a fejlesztők 99,5%-ban fel sem merül, hogy goldplatelje marginális piacoknak egy fordítással.. :/

    Na mindegy, remélem köv patch még kijön februárban és újra benne lesz.

    F.
  • SilentWindSilentWind Hungary Join Date: 2016-02-13 Member: 212998Members
    Fiúk-lányok!
    Tegnap óta az experimental verzióban elérhetővé vált számos egyéb nyelv a Below Zerohoz, így a magyar fordítás is megjelent!
    Jó játékot és hibavadászatot kívánunk mindenkinek!
    A magyar nyelvi fájl betöltése NEM automatikus, ki kell választani a beállítások (options) menüben
  • gabibatyagabibatya Magyarország Join Date: 2019-03-08 Member: 251577Members
    Sziasztok! Tervezem megvenni a zérót ,kérdésem az lenne hogy az emlitett experimental verzió az benne van?
  • SilentWindSilentWind Hungary Join Date: 2016-02-13 Member: 212998Members
    edited March 2019
    Szia!
    Igen, úgy is mondhatjuk, hogy ez a béta verzió mégbétább verziója. Ez az experimental sokkal több apró frissítést kap (akár napjában többször), mintha csak a "sima" verzióval játszanál. Cserébe instabilabb is, bár én ezt még nem tapasztaltam, nagyon szépen fut mindkét verzió, talán az experimental jobban laggol egy picivel.
    Ha megveszed, az experimental verziót be kell állítani: Tulajdonságok->Béták.
  • fkozmafkozma Budapest Join Date: 2019-02-01 Member: 250044Members
    Sziasztok,

    Az első félévben ugyan nem sikerült meglépniük vmi muatt az előzetes ígéretek ellenére sem, de most jelentem benne van újra a magyar.

    Köszi mindenkinek és jó játékot!
    F.
  • Dani96Dani96 Hungary Join Date: 2020-02-27 Member: 258326Members
    Sziasztok!
    Érdeklődnék, hogy sikerült-e a magyarítás Xbox-ra?
    Köszi,
    Dani
  • SnegretedSnegreted Budapest, Hungary Join Date: 2020-06-27 Member: 262160Members
    Sziasztok!

    Nagy rajongója vagyok az Subnautica játékoknak és már az eredeti játékban is nagyon tetszettek a kreatív magyar fordítások. Amióta felfedeztem, hogy a Zero fordításában bárki segíthet néhány ötletem nekem is volt, amik azóta bele is kerültek a játékba. Egyszóval elismerésem a két adminnak és a többieknek, akik eddig hozzátettek a tényleg igényes magyar fordítás megalkotásához. Van azonban egy fordítás, ami nagyon böki a csőrömet.

    Oxygen Plant -> Oxigén Növény

    Tudom, hogy sokszor cél, hogy a készítők által kreált nevet a lehető legjobban megőrizzük, de itt ez a tükörfordítás szerintem magyarul nagyon rosszul hangzik, ezért nem szerencsés. Azért írom ezt a posztot, mert a fordítói felületen az "Oxigén Növény" már elfogadottként (zöld) szerepel, illetve most a játékban is ezen a néven van, így nem tartottam valószínűnek, hogy elegendő, ha oda leírom az ötletemet. A növény kinézete alapján én a "Hólyagrózsa" nevet javasolnám, de tulajdonképpen az Oxigén Növénynél bármi elfogadhatóbb lenne. Kedves adminok, fontoljátok meg!

    A másik észrevételem, hogy a "Cryptosuchus egg" -> Tüskös Krokodil tojás fordítást kapta (ami egyébként szerintem nagyon el lett találva), de maga a kifejlett állat esetében megmaradt a Cryptosuchus név.

    Üdvözlettel,
    egy lelkes játékos
  • HowardEHowardE Tampa Join Date: 2020-08-04 Member: 263008Members
    I think that I need a translater here for sure, what language are you speaking guys?
  • VitkaVitka Eger, Hungary Join Date: 2020-08-18 Member: 263379Members
    Hi! It is hungarian. What do you need help with?
  • babubhaiya382babubhaiya382 texas Join Date: 2020-09-14 Member: 263968Members
    No de vissza a fordításra. Nem vagyok egy nyelvtan-náci, a számomra ismeretlen szóösszetételeket/szókapcsolatokat általában kötőjellel szoktam írni, illetve ahogy jobban hangzik (+ teljesen önkényesen sehova nem írok nagykötőjelet, igaz, ennek a szabályait amúgy is lazították).
  • babubhaiya382babubhaiya382 texas Join Date: 2020-09-14 Member: 263968Members
    No de vissza a fordításra. Nem vagyok egy nyelvtan-náci, a számomra ismeretlen szóösszetételeket/szókapcsolatokat általában kötőjellel szoktam írni, illetve ahogy jobban hangzik (+ teljesen önkényesen sehova nem írok nagykötőjelet, igaz, ennek a szabályait amúgy is lazították).
    I think that I need a translater here for sure, what language are you speaking guys?

  • ixionchillixionchill Hungary Join Date: 2021-05-11 Member: 269910Members
    edited May 2021
    Sziasztok! Below zerobol konzolra várható fordítás?
  • SmokeDrSpecialSmokeDrSpecial Join Date: 2019-01-30 Member: 249660Members
    Erre én is kíváncsi vagyok! Lesz Magyar felirat konzolon!
  • AnTomySmAnTomySm Join Date: 2021-05-18 Member: 270271Members
    Sziasztok! Először is szeretném megköszönni a fordítók munkáját. Hihetetlen két játék ez, és a Below Zero, és szuper, hogy magyarul is megjelent mindkettő.

    A Below Zeroval kapcsolatban érdeklődnék. Találtam jó pár angolul maradt párbeszédet. Ez lehet egy hiba, vagy a megjenésekor még nem lett teljes a fordítás? PC - Epic verzió van meg. A leggyakoribb esetek, az Al-En -el folytatott párbeszédek, az összes Merkur II -es legénységi napló, de előfordult Margaurit Maida egyik naplóbejegyzésével (pont egy fontos esemény taglalásakor) is.
    Egy magyar játékfordítói portálon 100%-osnak írták a fordítás állapotát, ezért hibára gyanakszom.

    Ha tudtok valami tanáccsal szolgálni, vagy szükség lenne pár screenshotra a tapasztaltakról, akkor jelezzétek. Előre vetítem még nem értem a játék végére, ez csak amit eddig tapasztaltam.

    Előre is köszönöm a válaszotok!
  • cipocipo Join Date: 2021-05-24 Member: 270582Members
    Sziasztok!

    Nagyon köszönöm a fordításokat. Alapfokú angolommal nem sokat értenék a történetből nélkületek. A játékot kétszer is végigjátszva viszont a végén most az angol szöveg sem jelenik meg. Nincs most előttem, de valami olyat láttam, hogy end_cinemat_part2 tehát mintha csak a fájlnév lenne ott, még az angol szöveg se jelent meg ami eddig mindig megjelent ha nincs magyar. Arra tippelnék az angolok is ezt látják. Van hír? Lesz ebből magyar javítás?
  • BrDvdBrDvd Join Date: 2021-05-29 Member: 270816Members
    Sziasztok! Nagyon köszönöm a Subnautica fordítását. Azt szeretném kérdezni, hogy konzolra mikor lesz portolva a Subnautica below zero magyar fordítása?
Sign In or Register to comment.