Crashing launching or playing Subnautica? Follow these steps to make a good crash support post!

1101112131416»

Comments

  • icedragonicedragon Colorado Join Date: 2019-01-14 Member: 248745Members Posts: 5 Fully active user
    PS4 - first time loading a saved game it crashes, but then if you try again it works. Happens pretty much every time I start playing.

    Loving the game though!!!
  • Warped500Warped500 USA Join Date: 2019-01-13 Member: 248655Members Posts: 3 Fully active user
    Game often crashes on launch. Older computer (meets 1st and 3rd minimum but not middle) but runs great once successfully launched. Crashes more now with recent update than before. Was crash once-launch once. Now it's crash 6 or 8 times, launch once.
    ALSO: crashes on camera drone viewing when you try to exit.
    Camera Drone Crash data: https://pastebin.com/VU9ijATF
    Camera Drone Crash DxDialog Data: https://pastebin.com/xRqYZrRE

    This should be a recent game launch crash:
    https://pastebin.com/z5YDwcGy

    Thank you! :smile:
  • Fanan777Fanan777 Asia Join Date: 2019-02-01 Member: 250001Members Posts: 1 Freshly registered user
    I'm having a problem with SubnauticaZero. I searched the forum and Google seems like mine is quite weird.
    1. SubnauticaZero cannot run with my GPU (NVIDIA GeForce GTX950M).
    2. I tried to force it to run by using NVIDIA CONTROL PANEL > Browsing to my SubnauticaZero.exe (created desktop icon from STEAM) -> icon is an URL? (Yes! It's not an exe file but an URL). Thus, I cannot continue to put the program to run with GPU. I tried but it's not working.
    3. I navigate to SubnauticaZero folder in Steam>Steamapp>Common, then run the file SubnauticaZero.exe. But Steam started to run Subnautica (the origin version).
    4. I deleted/uninstall Subnautica (Origin), and do step 3, now Steam started to download Subnautica....
    I can open and play SubnauticaZero normally with build-in graphic card BUT IT IS so so so so make the game bad. I love this game, I have to find a way to solve this problem.
  • keepokelpkeepokelp Join Date: 2019-01-31 Member: 249933Members Posts: 2 Fully active user
  • XLoopsterXXLoopsterX Germany Join Date: 2019-02-02 Member: 250134Members Posts: 3 Fully active user
    Hey Folks! I bought the game last week, installed it and anything seems to be good but! It won´t start. The error.log appears. I´ve done some research and was following all the steps from reinstall, updating drivers, try to set back to older drivers and some more. It took me around 8 hours to figure out what happend but i cant fix the problem. So here you get my crash report. I hope you have a solution. It would be very kind. Regards!

    System:
    AMD Radeon HD 7600M Series 2GB
    AMD Radeon Graphics Processor (0x6840), Advanced Micro Devices, Inc.-kompatibel
    Drivers aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,amdxc64.dll

    Intel(R) HD Graphics 3000 1GB
    Intel(R) HD Graphics Family, Intel Corporation-kompatibel
    Drivers aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,amdxc64.dll

    WINDOWS 10 HOME 64bit
    Prozessor Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz, 2501 MHz, 2 cores, 4 logical cores



  • TKE421TKE421 United States Join Date: 2019-02-05 Member: 250479Members Posts: 1 Freshly registered user
    edited February 5
    I'm trying to start a 3rd play-through on my new secondary PC in my living room but, it crashes on initial loading. The game works perfectly fine on my main PC, and worked for about two hours the first time I launched it on the secondary PC. I've tired numerous other drivers, resolutions, and over/under-clocking; to no avail.

    Error Log, Output Log, and DxDiag are attached
  • ruypenaruypena mexico Join Date: 2019-02-05 Member: 250478Members Posts: 1 Freshly registered user
    Your game could have been awesome if it was playable.
    After 3 days i have build only two basic home bases, multi porpouse room with storage, connecting "I" sections, scanner and moonpool. Nothing fancy.

    But now, I cannot change enviroment ( air to water only ) at the jellyshroom area base moonpool without the game dropping to 0 FPS, 0% GPU utilization and crashing.

    Also, drone cameras wont work on either scanner room. When i click on the camera acces panel all i see are the camera names. i can switch between the cameras, but do not show video feed or move. just a black screen with the cameras names

    dxdiag file




    I would have insterted the links as "links" but the forum rules keep me from doing so until some time has passed and i dont want to wait any loner to solve this bugs



  • d3monykd3monyk Join Date: 2019-01-08 Member: 248354Members Posts: 1 Fully active user
    Hi, after subnautica update , when i try open game , my game close can help me plz
  • QwertyDragoonQwertyDragoon Join Date: 2019-01-31 Member: 249826Members Posts: 2 Fully active user
    [Crash] Happens randomly from time to time with no warning. [61951]
    It has crashed like 20 times and each error log says the same reason. I updated my drivers on graphics card trying to fix it but nothing worked. Putting the game on lower resolution did not help anything either.

    Output log:
    https://pastebin.com/CdPNk1h5
    Error log:
    https://pastebin.com/3u89SieP
    DxDiag:
    https://pastebin.com/APkR4h96

  • littlechrisdlittlechrisd Join Date: 2019-02-09 Member: 250692Members Posts: 2 Fully active user
    edited February 9
    Tried to play today and all i'm getting is a black screen for a fraction of a second with just "Sept-2018 61056" then is shuts off. Anyone know how to fix it?

    Processor -AMD Ryzen 7 2700 Eight-Core Processor
    Manufacturer -AMD
    Speed -4.1 GHz
    Number of Cores -16
    RAM -16 GB
    Video Card -AMD Radeon (TM) RX 580
    Chipset -AMD Radeon (TM) RX 580
    Dedicated Memory -4.0 GB
    Total Memory -12 GB

    it wont let me post links yet
  • littlechrisdlittlechrisd Join Date: 2019-02-09 Member: 250692Members Posts: 2 Fully active user
    Tried to play today and all i'm getting is a black screen for a fraction of a second with just "Sept-2018 61056" then is shuts off. Anyone know how to fix it?

    Processor -AMD Ryzen 7 2700 Eight-Core Processor
    Manufacturer -AMD
    Speed -4.1 GHz
    Number of Cores -16
    RAM -16 GB
    Video Card -AMD Radeon (TM) RX 580
    Chipset -AMD Radeon (TM) RX 580
    Dedicated Memory -4.0 GB
    Total Memory -12 GB

    it wont let me post links yet

    output log
    https://pastebin.com/A4F00rsR

    DxDiag
    https://pastebin.com/rDmbqaHv
  • DemchoeDemchoe Slovakia Join Date: 2019-02-11 Member: 250822Members Posts: 1 Freshly registered user
    Multiplication bug probably. Building the Scannig Room and taking + using Dron Camera + Unmount and rebuilding the Scanning room restores both 2 cameras on outside of building + the one taken and used before, still available in water. 3 drones available alltogether.
    Thank You very much for this game. I'm just enjoying every moment a play.
  • simkinsimkin 500m Join Date: 2019-02-12 Member: 250864Members Posts: 2 Fully active user
    Mandatory post and 1 day wait :( :(

    Why?
  • greatestcommonfactorgreatestcommonfactor Join Date: 2019-02-14 Member: 250921Members Posts: 2 Fully active user
    [Crash] Crashes when starting game [5.6.2.0]
    I love the game but recently it has started crashing immediately upon startup. Below are links to the requested files. Thank you.
    DxDiag.txt https://pastebin.com/tpFZveZS
    output_log.txt https://pastebin.com/xMFzKLBS
Sign In or Register to comment.