Bugs On Xbox

1252627282931»

Comments

  • GoogleGopleGoogleGople Copenhagen Join Date: 2019-02-12 Member: 250872Members Posts: 8 Fully active user
    edited February 17
    SPOILER WARNING

    I don't know if I've come accross a bug or not. I don't known how to post in the forums eventhough I've been a member for more than 24 hours, so I'm posting here.

    I wen't into the 'lava-castle' -the alien base at 1451 meters depth. I had left my Prawn suit with the first depth upgrade around 1200 meters down and swam the rest of the way down to the base. Past the huge octopus lizard monster. The gate was open and I ran in without activating the door. I scanned everything and left again without using any of the portals. Now I can't get in again. There's a green "forcefield" and a stool that opens up with an opening for a tablet. I have several in my inventory -the ones with the purple symbol. I go to the stool and hit A. Nothing happens. I can't drop the tablets from my inventory or set them to the 'ready-at-hand-menu'.

    Is this a bug that has been triggered by me going into the base at first and then leaving where I came in without going through any of the portals?

    I read somewhere about being able to make a 'blue-tablet'? I don't have that option on my tablet.

    I have tried to find the answer in the forums, by google and on YouTube but I keep having things spoiled for me, so if anybody could answer this pecific I would be overcome with joy.

    Thankyou in advance. I love this game more than anything in the whole world
    and I'm not kidding.
  • Oggrenaut33Oggrenaut33 USA Join Date: 2019-02-25 Member: 251325Members Posts: 1 Freshly registered user
    Hi,
    I recently bought Subnautica for my Xbox and I love the game! The only issue I have with it is when exploring the wrecks I somehow end up getting stuck in the walls or between floors and I can't get out. Luckily this has only happened while in creative mode so I'm able to delete and restart my game.
    I hope there is a fix for this coming soon!
  • crandyman656crandyman656 Ohio Join Date: 2018-02-21 Member: 238052Members Posts: 9 Fully active user
    I’ve been holding on for a few months now hoping that the save bug (saving icon just spins) (Xbox) will get fixed. All I want is to save the dang game that I paid for. I can deal with the pour loading frame rates dropping and even crashes. But I’ll spend a hr gathering sh$& and try to save and every thing is lost. I know the devs are working on all issues. But can we please, please make this a priority! I’m sure I’m not the only one. The game is beginning to go from one of the best game out, to just another broken game. Again please make the saving issues a priority.
    VectorMaster22
  • SnowtraxxSnowtraxx Join Date: 2019-02-07 Member: 250557Members Posts: 1 Fully active user
    I'm not quite sure if this has been an issue with anyone else, but I've lost two prawn suits due to them glitching through floors, one sank by the degassi island, to almost 4000m, I managed to save my upgrades and inventory, swam to the surface and got stuck underneath the floor and ended up drowning. The second one glitched through the alien containment facility island, and got stuck in an inaccessible wall after I had just collected the cache of ion cubes in the lava containment facility. I warped up the the island from there and fell right through the floor. I ended up quiting and loosing over an hour of progress, but at least I'll be able to get everything again.

    I've also experience a severe drop in frame rate when entering the lost river, not sure if it's just due to my wifi connection or if it's a legitimate issue with the game, I don't have lag anywhere else, only in the lost river, which has been problematic when trying to avoid the ghost Leviathan.
  • ya_boi_jdya_boi_jd Join Date: 2019-03-15 Member: 251755Members Posts: 1 Fully active user
    edited March 15
    So I’m getting Into the main teleporter at the heat energy center and then I glitch into the void and I restart my game and it crashes, when I try to use another game mode it still crashes
    Post edited by ya_boi_jd on
  • BeerThurdyBeerThurdy CA Join Date: 2019-03-21 Member: 251870Members Posts: 1 Freshly registered user
    ..Game breaking bug..
    While leaving the Alien Thermal Plant, if hit by a warper, you'll drop to the sea floor, unable to swim, O2 consumption is halted, and you cant swim anywhere. So I'm effectively stuck in a tiny lava cavern, no way out, and my game was saved outside the alien facility so I cant reload and try again.
  • Countryboy5Countryboy5 Texas Join Date: 2019-03-28 Member: 252011Members Posts: 2 Fully active user
    I'm having an issue where data boxes give me nothing but a few titanium, I even went as far as putting a beacon at every wreck I could find and then continuously going to each one to find upgrade modules. Been doing this a few hours each day, eventually I get to the point where I've been to each and every wreck and opened all data boxes. I have tons of titanium now but no upgrades. I'm really scared that if I give up and just go to the active lava zone that I'll ultimate get destroyed and lose everything. I need those upgrades. I won't continue without them. I was going to use console commands but I just found out that they are more longer in the game. Does anyone know a way around this or am I screwed till they fix it. I'm on xbox
  • GrimswoldGrimswold Join Date: 2019-03-21 Member: 251879Members Posts: 21 Advanced user
  • HuntSpleezeHuntSpleeze USA Join Date: 2019-04-09 Member: 252242Members Posts: 1 Freshly registered user
    I am stuck in a wall. Unfortunately, its my save point. Is there anyway to get around this? I have over 100 hours in this game and would rather not start over. Same thing happened to my exo-suit. It got stuck in a cave. I was able to get out of the suit and build a new one. This time I am literally have inside and half outside, stuck in a wall. Any suggestions would be greatly appreciated. Thank you
  • GrimswoldGrimswold Join Date: 2019-03-21 Member: 251879Members Posts: 21 Advanced user
    I am stuck in a wall. Unfortunately, its my save point. Is there anyway to get around this? I have over 100 hours in this game and would rather not start over. Same thing happened to my exo-suit. It got stuck in a cave. I was able to get out of the suit and build a new one. This time I am literally have inside and half outside, stuck in a wall. Any suggestions would be greatly appreciated. Thank you

    Your boned until they drop the next patch which could be months away yet. I haven't played the game in almost a month now and check on the forums daily with hopes of an update to no avail thus far. I can't even progress as blueprints don't unlock for me when I pick up tablets and I still need one piece to the stasis rifle yet every time I scan a fragment it gives me titanium.
  • ObraxisObraxis Subnautica Animator & QA Lead, NS2 Person Join Date: 2004-07-24 Member: 30071Super Administrators, Forum Admins, NS1 Playtester, Forum Moderators, NS2 Developer, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Silver, WC 2013 - Supporter, Subnautica Developer, Pistachionauts Posts: 2,993 admin
    We're getting closer with a new console patch. We'll be re-enabling some dev options which may help those who are stuck.

    If NS2 fails, follow my Nuke From Orbit Guide.

    NS2 Discord: https://discord.gg/0TKQwZWu7JEPeAgW

    Subnautica Discord: https://discord.gg/subnautica

    VectorMaster22
  • TIDDLEYBITTIDDLEYBIT Join Date: 2019-04-10 Member: 252260Members Posts: 1 Fully active user
    I tried saving my game before exploring an uncharted and risky territory and when I did it kept saying it was saving for 20 minutes and nothing at all would load. So I closed the game out and restarted it and when I click on the game its stuck on the loading screen. So far it's been like it for almost an hour and hasn't changed. I even tried turning my xbox one s off and on and it's still doing the same thing.
  • narfblatnarfblat Utah, USA Join Date: 2016-05-15 Member: 216799Members Posts: 568 Advanced user
    edited April 12
    @TIDDLEYBIT try turning savegame synching off, it's had some issues.
    Post edited by narfblat on
    How to clear your Cache, by 0x6A7232.
    How to use console commands. (Currently PC only, sorry)
    Stuck, and just want to most recent base/Cyclops? Use "Warpme" command. Want to get out of the ceiling? Press F1 and note your camera postion. First number is North/South, second number is up/down, and third is East/West. Reduce the 2nd number by 10, then use "warp x y z" (where x, y, and z are the position you want to be).
Sign In or Register to comment.