Cyclops Dismounting Teleportation Bug

FangtastixFangtastix Scotland Join Date: 2015-05-12 Member: 204422Members Posts: 1
I think that the next bug that should be addressed is where the Cyclops likes to throw the player out in a seemingly random location far away. This can be particularly annoying as having to swim back to your Cyclops or nearest base takes time without a Seaglide and can be dangerous depending on where you have been placed, meaning that if you are killed, you lose some loot which sucks. I understand that bugs can take a while to squash, especially random ones such as this so I understand if this is a difficult request :)
Dosidicus_gigassilverfear

Comments

  • Dosidicus_gigasDosidicus_gigas Monterey, California Join Date: 2015-05-09 Member: 204316Members Posts: 13 Fully active user
    I agree that this bug needs to be fixed as soon as possible. I really like the cyclops, but I'm not building or testing them anymore because of this bug.
    Fangtastix
  • xandria0079xandria0079 Somewhere around nowhere Join Date: 2015-05-25 Member: 204861Members Posts: 8 Fully active user
    Seems to happen to me everytime I am at a mushroom forest D:
  • DchicoteDchicote Germany Join Date: 2015-05-26 Member: 204901Members Posts: 215 Advanced user
    What about to strafe right or left for all Submarines?
    Machine:
    iMac i5 3,4 GHz
    16 Gb Ram
    Nvidia GTX 775M 2Gb
    No SSD
    OS X 10.11.16, Boot Camp Win10
    Playing Subnautica Mac Experimental
    http://www.subnautica.keepfree.de/

  • ObraxisObraxis Subnautica Animator & QA Lead, NS2 Person Join Date: 2004-07-24 Member: 30071Super Administrators, Forum Admins, NS1 Playtester, Forum Moderators, NS2 Developer, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Silver, WC 2013 - Supporter, Subnautica Developer, Pistachionauts Posts: 2,993 admin
    We're aware of this bug, but cant find reproduction steps that work every time. Any help on this would be great!

    If NS2 fails, follow my Nuke From Orbit Guide.

    NS2 Discord: https://discord.gg/0TKQwZWu7JEPeAgW

    Subnautica Discord: https://discord.gg/subnautica

  • FisteFiste USA Join Date: 2015-05-26 Member: 204924Members Posts: 19 Fully active user
    I have had this happen as well, and when i constructed some surface land with Terraformer I was also launched a great distance away. may be an issue with the location. I can try and replicate the launch off the terrain, is there a way to show xyz coords in game?
    No one gives you power, real power is something you take.
  • ConfusedConfused Wait. What? Join Date: 2003-01-28 Member: 12904Members, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Subnautica Playtester Posts: 2,117 Advanced user
    xyz coords can be seen on the f1 menu.
  • xandria0079xandria0079 Somewhere around nowhere Join Date: 2015-05-25 Member: 204861Members Posts: 8 Fully active user
    Seems this bug is still present in the 19095 build D:
  • TotallyLemonTotallyLemon Atlanta Georgia Join Date: 2015-05-22 Member: 204764Members Posts: 306 Advanced user
    Obraxis said:
    We're aware of this bug, but cant find reproduction steps that work every time. Any help on this would be great!

    I think it has something to do with the player dismounting while the sub is still decelerating, and/or ascending/descending. Players tend to spawn in random spots (beside, behind, or at the back of the compartment).
    When life gives me lemons, I know 21 ways to kill a man with a lemon. 
  • HenjiHenji Brazil Join Date: 2015-03-10 Member: 201934Members Posts: 10 Fully active user
    Obraxis said:
    We're aware of this bug, but cant find reproduction steps that work every time. Any help on this would be great!

    I think it has something to do with the player dismounting while the sub is still decelerating, and/or ascending/descending. Players tend to spawn in random spots (beside, behind, or at the back of the compartment).
    It sems the problem goes deeper then that. 

    This happens more frequently when the game starts to generate terrain.

    ie: Was traviling to the mushroom forest to settle a new base and when i reach the area and go to desengage navigation my character is ported miles away as if he was swiming outside of the cyclops, also noted that when you move a few meters (still in the helm of the cyclops) your character moves a few meters inside the cyclops as well but i still bet this may be related to the terrain genration or character mounting animation wich is cleared bug since cyclop's release.

    A quick suggestion in cyclops improvement as well: change the helm for a sit like the seamoth looks more futuristic and may help resolve the problem of teleportation if the latter option is the problem.

  • ConfusedConfused Wait. What? Join Date: 2003-01-28 Member: 12904Members, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Subnautica Playtester Posts: 2,117 Advanced user
    So, there is a rumor that this might be fixed: https://trello.com/c/HkZEEGoY/816-19095-random-teleport-warping-issue-s-reproduction-fest

    If you get the issue after CS 19360, please let us knwo with as much detail as you can.

    Please include logs, and if possible video and a screenshot of where you ended up with f1 open.
Sign In or Register to comment.