Connection problems? Here's some solutions

1234568»

Comments

  • NailoNailo Members, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Supporter Join Date: 2013-05-06 Member: 185138Posts: 158
    Both IBISgaming and Gibs Gorge Hut are giving the same thing
    1 * * * Request Timed Out
    2 * * * Request Timed Out
    and so on all the way to 30
  • NailoNailo Members, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Supporter Join Date: 2013-05-06 Member: 185138Posts: 158
    @Ironhorse, after fiddling around I realized what it was. My modem needed a good reset is all. I couldn't connect to mumble, teamspeak, or anything with a server ip so I fiddled around and figured it out, thank you for your help Ironhorse ^_^
  • IronHorseIronHorse Developer, QA Manager, Technical Support & contributorMembers, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Subnautica Playtester, Subnautica PT Lead, Pistachionauts Join Date: 2010-05-08 Member: 71669Posts: 8,193 admin
    Hehe rule #1 with all tech support @nailo "turn it off and then on"

    Glad its fixed though! ;-)
    QUOTE (Techercizer @ Feb 3 2012, 10:47 AM) »
    Every time you ask for troubleshooting without providing system info, ATI adds a rendering bug for an upcoming game.

    When you feel you need to be rude or angry about a game, just read these links and remember what role you are playing:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Online_disinhibition_effect
    http://www.eldergame.com/2008/06/taming-the-forum-tiger/
  • imnubimnub Members Join Date: 2013-12-22 Member: 190574Posts: 1
    Hello everyone, I am new to ns2. I have difficulty to play a complete game. Every time I joined a server, after several minutes; I disconnected. I am using router but I set all the ports for ns2 already. I have no problem when playing other games such as Team Fortress 2. Here are two screen shots at the time before and after I disconnect. Hope someone can give me some hints about what's going on. Thank you.
    cloud-4.steampowered.com/ugc/884127287486618753/01C99A9083E8E1F56F91A381B6D4185263F7CF72/
    cloud-3.steampowered.com/ugc/884127287486623292/2406251E27E0ADF4CD4007202E6A250F85241B69/
  • mattei707mattei707 Members Join Date: 2014-01-01 Member: 191235Posts: 2
    http://pastebin.com/hxVRp5px

    Hi! I just bought NS2 yesterday. I´m trying to connect to servers, but the connection fails repeatedly. There´s only little chance to find a server that works. This is only a NS2 experience. If I play other games on steam it works just fine. I am connected wireless. Please help! Greetings from Austria, I love this game!
  • IronHorseIronHorse Developer, QA Manager, Technical Support & contributorMembers, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Subnautica Playtester, Subnautica PT Lead, Pistachionauts Join Date: 2010-05-08 Member: 71669Posts: 8,193 admin
    edited January 2014
    @mattei707
    Have you seen the first page of this thread and tried the suggested fixes regarding flooding?
    What are your router /modem brand names?
    Can you provide another log of where you fail to connect? That log you gave doesnt show you attempting to connect to anything, just getting to the main menu


    @imnub
    Interesting to note that the second screenshot shows 100% Choke. Choke occurs when the server, factoring in your rate setting, determines that it can't send you an update yet because doing so would start to flood your connection.
    Notice in your screenshots it shows "messages sent" and "messages received" are both 0?
    What is your network setup? wired or wireless?
    Have you ensured you are the only one on your connection?
    Like i just suggested to matt above, have you tried the flooding suggestions on page 1?


    NS2 sends a lot of data due to entity counts.. things like structures and players and AI.. are all entities.
    You can easily reach 1,000 entities in a round and that increases network traffic to the client.
    Some routers and modems are sensitive to this larger amount of data, so ensure any flooding protection is disabled increase any firewall thresholds
    QUOTE (Techercizer @ Feb 3 2012, 10:47 AM) »
    Every time you ask for troubleshooting without providing system info, ATI adds a rendering bug for an upcoming game.

    When you feel you need to be rude or angry about a game, just read these links and remember what role you are playing:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Online_disinhibition_effect
    http://www.eldergame.com/2008/06/taming-the-forum-tiger/
  • dima7878dima7878 isrealMembers Join Date: 2014-01-03 Member: 191769Posts: 1
    Date: 01/03/14
    Time: 15:50:52:
    Build 262
    Windows 7 64-bit (build 7601)
    Steam initialized
    Num displays: 1
    Direct3D 9 initialized: NVIDIA GeForce GTX 770 (9.18.13.3165)
    Sound Device: Speakers (VIA High Definition Audio) stereo
    Record Device: Microphone (VIA High Definition Audio)
    Loading config://ConsoleBindings.json
    Loading config://FavoriteServers.json
    Loading config://HistoryServers.json
    Cooked mesh with 1578 faces, 1236 vertices
    Main Menu Initialized at Version: 262
    Steam Id: 98285414
    Network logging set to level 3
    Error: Attempted to load remote options from a file that does not exist.




    http://pastebin.com/FViUtBXZ
    http://pastebin.com/FViUtBXZ
    http://pastebin.com/FViUtBXZ
  • mattei707mattei707 Members Join Date: 2014-01-01 Member: 191235Posts: 2
    edited January 2014
    Hi Iron Horse! I´ve tried to find the right configuration of my router. I´m using a Technicolor TG788 provided by A1 in Austria. It justed worked fine. I just had to go to the Toolbox and assign "steam games" to my computer. Now it´s all good and i can play on every server i choose. thx for the reminder to look up the first post more closely (thought the problems just occured on thompson devices)! :)

    ~ edit ~

    back again. seems like I was just lucky. I left the game for a few hours, tried to join a server, again the same problem. here´s my new log:

    http://pastebin.com/BSDfs5fz

    Post edited by mattei707 on
This discussion has been closed.