Unable to open Captains Quarters

AlteredBuzzardAlteredBuzzard Norwich. UKMembers Join Date: 2016-12-24 Member: 225453Posts: 4 Fully active user
I received the communication from Alterra telling me the code to the captains quarters.
However the code do not work on the door.

Comments

  • SnailsAttackSnailsAttack Members Join Date: 2017-02-09 Member: 227749Posts: 521 Advanced user
    Yeah, only way in is to teleport inside via cheats. Not sure why they'd go through the trouble of implementing that radio message if it doesn't even open the door.
  • AlteredBuzzardAlteredBuzzard Norwich. UKMembers Join Date: 2016-12-24 Member: 225453Posts: 4 Fully active user
    yeah, I had to warp in there.
    good thing I they kept the Dev Console in :)
  • kirbyatemysoulkirbyatemysoul Members Join Date: 2017-10-23 Member: 233697Posts: 12 Fully active user
    pretty sure it was on purpose it lets them test that the message gets triggered properly without having to worry about acually having the qaurters player ready yet
  • ANZAC69ANZAC69 New Zealand Members Join Date: 2016-08-28 Member: 221808Posts: 24 Advanced user
    that seems the only way to get in
  • OathswornOathsworn NuneatonMembers Join Date: 2016-12-21 Member: 225271Posts: 26 Advanced user
    I've been in the Captain's quarters, they weren't available, then they did an update, which was bug fixes and performance updates. I got a fresh message saying this is the code for the Captain's quarters, went back to the Aurora, entered the code the door opened.
  • BrandemihlBrandemihl United StatesMembers Join Date: 2018-01-02 Member: 234769Posts: 1 Fully active user
    So we can access it now? I'm on the Xbox, and can't even seem to find it.
  • OathswornOathsworn NuneatonMembers Join Date: 2016-12-21 Member: 225271Posts: 26 Advanced user
    Hi Brandemihl

    I take it you know where the crew quarters are, if you search the ship, and read all the data pads, you'll have all the access codes barring the captain's room. Open them all up and the one that's still closed is the captain's quarters. Hope this helps, sorry can't remember which room is the captain's.
  • TracpepaperTracpepaper United StatesMembers Join Date: 2018-08-26 Member: 243054Posts: 2 Fully active user
    I coudnt open the door until I had read/listened to the PDA message that contained the code Even though I could see it, I think it had to register that I had actually looked at it? NOt sure, but after it worked for me then
  • AnomalyDetectedAnomalyDetected Alterra Housing District: Planet VicaronMembers Join Date: 2017-04-19 Member: 229741Posts: 770 Advanced user
    I coudnt open the door until I had read/listened to the PDA message that contained the code Even though I could see it, I think it had to register that I had actually looked at it? NOt sure, but after it worked for me then

    This is from last year.

    Of course it works now, it was added a while back.
    ================Anom================
    "I'm ashamed, I'm to blame,
    Don't wanna think about it,
    Who I am, what I've done?
    How do I carry on?
    Wanna change, turn the page,
    Don't wanna think about it,
    How do I undo what's done?"
    - "Undone" Five Finger Death Punch
    ================Anom================
  • Ace_of_spadesAce_of_spades Members Join Date: 2019-02-13 Member: 250915Posts: 2 Freshly registered user
    I put in the code and as soon as i did i saved and exited the game without opening the door to the captains quarters and when i got back on it said i entered the code and on the panel it shows an unlocked padlock but i cant open the door. The door says its locked but the panel says its unlocked. I put 8 and a half hours into that save and i dont want to restart it. Im playing on ps4 and i dont know what to do. Icant complete the game if i cant get into the captains quarters please help
  • Phantom_StormPhantom_Storm Pi as a, IllinoisMembers Join Date: 2019-03-22 Member: 251906Posts: 3 Freshly registered user
    I need help, I have the code, I'm next to the door, but it won't let me input the code, is there a certain button i need to press?
  • AnomalyDetectedAnomalyDetected Alterra Housing District: Planet VicaronMembers Join Date: 2017-04-19 Member: 229741Posts: 770 Advanced user
    I need help, I have the code, I'm next to the door, but it won't let me input the code, is there a certain button i need to press?

    You use cursor on door. Click the mouse.
    ================Anom================
    "I'm ashamed, I'm to blame,
    Don't wanna think about it,
    Who I am, what I've done?
    How do I carry on?
    Wanna change, turn the page,
    Don't wanna think about it,
    How do I undo what's done?"
    - "Undone" Five Finger Death Punch
    ================Anom================
  • Phantom_StormPhantom_Storm Pi as a, IllinoisMembers Join Date: 2019-03-22 Member: 251906Posts: 3 Freshly registered user
    I need help, I have the code, I'm next to the door, but it won't let me input the code, is there a certain button i need to press?

    You use cursor on door. Click the mouse.

    I'm on xbox one, is there a different button?
  • Phantom_StormPhantom_Storm Pi as a, IllinoisMembers Join Date: 2019-03-22 Member: 251906Posts: 3 Freshly registered user
    Never mind I figured it out, I had my "A" button as jump which cause it took not work correctly
  • SerenaSerena Members Join Date: 2020-03-25 Member: 259141Posts: 7 Fully active user
    what triggers the door code radio message, im on xbox one x like day 100 and havnt gotten the message, but on pc day 16 i got it
  • narfblatnarfblat Utah, USAMembers, Forum Moderators, Forum staff Join Date: 2016-05-15 Member: 216799Posts: 718 mod
    According to the fandom/wiki, there are 2 triggers. One trigger is 5 days after a different radio-triggered event
    sunbeam arrival

    The other trigger is from a location in the Lost River biome
    Disease Reasearch Facility

    I thought the multi-triggers were an either-or situation. Maybe they removed the first trigger I mentioned.
    Subnautica stuff:
    Official Subnautica discord chat: https://discord.gg/subnautica
    For updates on Console progress for both Subnautica and Below Zero, check the favro page, here.
    How to clear your Cache, by 0x6A7232.
    How to use console commands.
    Stuck, and just want to most recent base/Cyclops? Use "Warpme" command. Want to get out of the ceiling? Press F1 and note your camera postion. First number is North/South, second number is up/down, and third is East/West. Reduce the 2nd number by 10, then use "warp x y z" (where x, y, and z are the position you want to be).
  • DaniloWDaniloW Quebec,CanadaMembers Join Date: 2020-04-04 Member: 259613Posts: 1 Freshly registered user
    Hello,i am on Xbox and i can't open the docks door with the code, someone can help me? I can't finish the game if i can't open this door.
  • QardrusQardrus Ireland, Dublin, Royal canal Ave, 47Members Join Date: 2020-04-05 Member: 259649Posts: 10 Fully active user
    if you cannot open the docks door, try again, if it doesn't work the second time, warp yourself in.
Sign In or Register to comment.