Popupmenu not being "grayed" out in 3.2

MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
Talked to several people in various servers, apparently the popupmenu doesn't seem to "gray" out a skill if you have it. If it's unavailable to you, such as aliens can't get a certain ability unless it's open for them to use then it's grayed out but in combat maps for example, both rine and aliens don't seem to have stuff already gotten become "gray".

Here is a screen shot of the default popupmenu for marines;

IPB Image

You can see I already have all 3 levels of weapon upgrades, however the nodes are not grayed out?

I personally use Shaz's popupmenu's (slightly different shape and lighter colors), it has the same problem so I know it's not a custom skin issue.

It's not a game breaker per say but it can be time consuming stopping to look at your upgrade icons to remember what you have. Those few seconds you stop to check and then spend resources or a experience point on something could easily equal someone coming around a corner and just killing you point blank.
IPB Image

Comments

  • Lt_PatchLt_Patch Join Date: 2005-02-07 Member: 40286Members Posts: 1,229 Advanced user
    IPB Image

    Unable to replicate problem on completely vanilla NS. The only thing I can find is that the only link I can dig up for Shazbot's popupmenu is dated Fab 1st 2005.
    Check and make certain that the customisations are 100% tested with 3.2.
    Failing that, back the whole directory up, and reinstall NS, to test on a perfectly vanilla install
    Teh Nubnos!
    Rabid, Tech Support Nubnos!
    QUOTE(Me and Femme)
    Me: Ahh, god's greatest gift to man...
    Femme: Women?
    Me: No, the beer, stupid!!!
    Femme: Bah...

    Everything I do, I do it for teh lulz :D

    The one man, dodgy rules hunter-killer
  • not_someguynot_someguy Join Date: 2007-03-05 Member: 60241Members Posts: 1
    The people you talked to probably had version 3.1.3 and just installed 3.2 over it to keep the downloaded content which is what I did and I also have that problem
  • princessprincess Yaaar! Bristol Join Date: 2004-09-11 Member: 31605Members, NS1 Playtester, Constellation, NS2 Playtester, Subnautica Playtester Posts: 532 Fully active user
    I'm going to guess that's a skin problem, not NS. I haven't seen that happen in 'vanilla' NS before. Perhaps you could ask around and see if other people are experiencing the same thing with that popupmenu skin.
    YO | prinny
    yoclan.co.uk
    YO Clan NS2: 85.236.101.65:27015
    image I'm a twit
  • MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
    The people I talked too said they had a vanilla install

    If it's a custom skin issue, what other skin other than marinenode.spr and aliennode.spr could there be for the popupmenu? I've tried using both default files, as you saw in my screen shot I had the default 3.2 marinenode.spr installed, no "gray" out of the items.

    If there is another file related to it, I'll gladly replace it with the default files (I kept a backup install of vanila 3.2 to replace any files that didn't work).
    IPB Image
  • Lt_PatchLt_Patch Join Date: 2005-02-07 Member: 40286Members Posts: 1,229 Advanced user
    Just an observation here, but a hell of a lot of problems are being caused by people directly overwriting the previous NS installation. In theory, it shouldn't affect anything, because I'd imagine that the files would be totally overwritten, using an identical structure to 3.1, with just the updated files. However, many people are starting to report problems, and seem to have just overwritten their previous 3.1 install with the 3.2 one.

    Just a thought, but try copying the entire NS folder to a safe location, then uninstall NS. Because you'll've made a copy of the folder, the original will be deleted, but the copy will remain intact. Reinstall 3.2 from the installation file you used in the first place, and try it then. No custom files, nothing. Just pure 3.2 files, and vanilla only. See if the problem persists. If it doesn't, then its a custom files or overwriting issue. If it does, then there's an underlying problem somewhere...
    Teh Nubnos!
    Rabid, Tech Support Nubnos!
    QUOTE(Me and Femme)
    Me: Ahh, god's greatest gift to man...
    Femme: Women?
    Me: No, the beer, stupid!!!
    Femme: Bah...

    Everything I do, I do it for teh lulz :D

    The one man, dodgy rules hunter-killer
Sign In or Register to comment.