Setting up a Server Error: "Couldn't open " 'models/effects/frag_metal_01.model' "

Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
edited June 2014 in Server Discussion
I have set up everything the exact same as the guy in the video and yes, i have port forwarded correctly as well as tried re-installing the files. Every time i run the server right after it is done loading the map it says " Error: 'models/effects/frag_metal_01.model' " Not sure what to do and would really appreciate some help. Thanks, Vague_Shadows.

THE VIDEO- https://www.youtube.com/watch?v=4WsRSMXAOB4
«1

Comments

  • DarakianDarakian Join Date: 2004-09-03 Member: 31233Members Posts: 45 Fully active user
    It's a known error and one that doesn't harm the server. The community dev team is aware of it and I think they're looking at fixing it.
    A.K.A. Yogurt
    GhoulofGSG9
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    Yeah as allready said the error is well know and caused by a props used in some maps. To fix this we need to get access to the props source.

    But tbh as this is just a annoying error output ( and there are alot of them ) which doesn't cause any issue beside that your log gets abit longer it's not really high piority to be fixed.

    So i can't promise you if this gets fixed any time soon. For now just ignore it like the rest of us ;)
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
    McGlaspie
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    I just made a video with some questions about the problem.(HOMEMADE WITH BAD QUALITY I AM SORRY)


    https://www.youtube.com/watch?v=-0sHbqr8pNk&feature=youtu.be
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    The video is private so we can't watch it ;)
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    Ok nothing happens until no clients connects to your server.
    After being done with the mapload the server has finished the startup sucessfully.

    The error just comes up because after the map had been loaded the server renders some collisions cache files. And while he does so he opens up the props i mentioned before and gives out the error as that model is not existing.

    But so far your server is rdy to go and will be fine unless you get any Server Errors.

    Normal errors are just debugging outputs from the engine but mostly cause never any issues
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    Ok so now what do i do i have port forwarded, but dont see the server on the list and when i search it nothing pops up
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    Did you port forward both ports ( 27015 and 27016 ) ? Also i see logmein opened at your vid, is that intended?
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • SupaFredSupaFred Join Date: 2013-03-03 Member: 183652Members, NS2 Playtester, Squad Five Blue, NS2 Map Tester, Reinforced - Supporter, Reinforced - Silver, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Silver Posts: 440 Advanced user
    @Vague_Shadows‌ Is your firewall blocking the server? Are you listing empty servers in your NS2 server browser? Apart from that it looks like it's up.
    Owner of The Thirsty Onos servers
    Steam profile
    YouTube for NS2 stuff
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    only 27015 for start and end , should i be afraid to show the whole thing it has my IP and stuff on it
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    click on the pic to c whole thing btw
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    only 27015 for start and end , should i be afraid to show the whole thing it has my IP and stuff on it

    strange ns2 uses two ports:

    the given one as network port for players (default 27015)
    and the one up as querry port ( 27016 at default )

    So you should also add 27016
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    Sorry but what is a quary port
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    Sorry but what is a quary port

    Long article: https://developer.valvesoftware.com/wiki/Server_queries

    Short:
    Server querries are used by client and the steam master server to fetch details about the server.
    Mostly this is used for the game server browser
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    So i should make the start port that or the end or should i just make that port a new 1 and make it its own start and end
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    So i should make the start port that or the end or should i just make that port a new 1 and make it its own start and end

    Edit: Add it as another port forward
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    if both are TCP and UDP yes
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    yes
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    im looking at the server list and still dont see it.
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    you closed hamachi (aka logmein)?
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    So i am running this on another laptop and i portforwarded on that laptop and am showing you the problem on this tower i am playing on. I have it running and then i goto the server list and dont see it on this pc.
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    tried to directly connecting via console command yet?
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    no but how are other suppose to
    and how would i console command it like who i would go "connect" then What
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    the server owners name? I made a fake to host it, but wont it not be public then?
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited June 2014
    it's connect :D

    BTW a real usefull list: http://wiki.unknownworlds.com/ns2/Console_Commands
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Vague_ShadowsVague_Shadows Minnisota Join Date: 2014-06-09 Member: 196463Members Posts: 20
    Alright so the server works! But the only way to get on it is threw the console... i want to be on the page where all can join
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    Alright so the server works! But the only way to get on it is threw the console... i want to be on the page where all can join

    So either this is a firewall issue or a network one. Your port forwarding is correct but could be it is linked to the wrong ip. Or the server has some network adapter piority issues.

    Could you open cmd and the run ipconfig at the server and show us the output of that?
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
Sign In or Register to comment.