My server doesn't appeared in the NS2 server list

TarsusTarsus Members Join Date: 2013-08-27 Member: 187114Posts: 10
Hello guys,

I have setup a NS2 server with the nice wiki. Everything has work correctly (at least it seems). So my server start correctly, I and people outside can connect to this server but they must connect with the console , it doesn't appeared in the server list in NS2 directly. I have set up the server one hours ago so maybe i must wait i don't really know , or something is badly configured somewhere (port configuration ? ). If you have an idea ... here the log (not really something to see but we never know ...)

Thanks,
Tarsus

Build 251
Connected to Steam servers
VAC Enabled
Loading config://ServerConfig.json
Loading config://ServerAdmin.json
Loading config://BannedPlayers.json
Loading config://MapCycle.json
Loading config://ConsistencyConfig.json
Hashed 1 game_setup.xml files for consistency
Hashed 748 *.lua files for consistency
Hashed 37 *.fx files for consistency
Hashed 16 *.screenfx files for consistency
Hashed 123 *.surface_shader files for consistency
Hashed 3 *.fxh files for consistency
Hashed 3 *.render_setup files for consistency
Hashed 2 *.shader_template files for consistency
Hashed 10 *.level files for consistency
Hashed 4316 *.dds files for consistency
Hashed 68 *.jpg files for consistency
Hashed 39 *.png files for consistency
Hashed 849 *.cinematic files for consistency
Hashed 1704 *.material files for consistency
Hashed 2776 *.model files for consistency
Hashed 98 *.animation_graph files for consistency
Hashed 197 *.polygons files for consistency
Hashed 2 *.fev files for consistency
Hashed 22 *.fsb files for consistency
Skipped 297 ui/*.dds files for consistency
Skipped 110 *_view*.dds files for consistency
Skipped 49 *_view*.material files for consistency
Skipped 27 *_view*.model files for consistency
Skipped 8 models/marine/hands/* files for consistency
Loading 'maps/ns2_summit.level'
Building pathing mesh for level maps/ns2_summit.level
Finished loading 'maps/ns2_summit.level'

Comments

  • ConfusedConfused Wait. What?Members, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Subnautica Playtester Join Date: 2003-01-28 Member: 12904Posts: 2,117 Advanced user
    That log looks clean.

    The master server uses another port one above the port used. You will need to open 27015 and 27016. Once that is done your server should start to appear.
  • TarsusTarsus Members Join Date: 2013-08-27 Member: 187114Posts: 10
    Indeed it was a port problem, thanks you very much for your help !
  • WhosatWhosat SingaporeMembers, Reinforced - Shadow Join Date: 2006-11-03 Member: 58301Posts: 470 Fully active user
    Sorry to hijack your thread but can I check if you followed all the steps on the wiki and managed to successfully run your server?

    I've not been hosting servers for a while and used to maintain the wiki for server deployment. Would like to begin running servers again on Linux and was wondering if all the previous configuration options (as listed in the wiki) are still in effect in the current build of NS2.
    "Games are what gives people the spark of fun, coders are what turn the spark into a fire." - SilentSkulk/Cheeserm
    NS2 Server Setup Wiki | @NS2SG | AlliedModders
  • ZaggyZaggy NullPointerException The NetherlandsForum Moderators, NS2 Playtester, Reinforced - Onos, Subnautica Playtester Join Date: 2003-12-10 Member: 24214Posts: 3,654 mod
    edited August 2013
    I'm still running a server by wine on Linux with the mentioned ports, actually I have 27000-27050 and 4380 forwarded.
    There's quite a list at https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8571-GLVN-8711
    imageProud Dutchman image
    Join the Natural Selection IRC channel: #naturalselection on irc.gamesurge.net!
  • TarsusTarsus Members Join Date: 2013-08-27 Member: 187114Posts: 10
    edited August 2013
    Hi,

    Yeah i have follow the wiki exactly and everything has work correctly (the port problem was because another stuff was running on the same port). Unlikelly this night there was a NS2 update and i try to update but something has gone bad. So i have decide to delete the ns2 folder and just to download again everything with the : app_update 4920 validate
    I retake my start.sh etc ... and when i click on execute start.sh (with the gui) nothing happen (screen -x ns2 said no screen to match).

    Is there something to help me to know what is the problem ? log somewhere ?
    I have try to launch in command line this : wine Server.exe and it says : cannot find L"C:\\windows\\system32\\Server.exe" ( i suppose it command line this must work).
    In the ns2 folder i have found no .exe and can't find too the Server.exe elsewhere (...wine/drive_c/windows/system32) . If you have some clues ....

    Thanks,
    Tarsus
    Post edited by Tarsus on
  • TarsusTarsus Members Join Date: 2013-08-27 Member: 187114Posts: 10
    Re guys,

    I have install the server on my windows computer and I have see the "famous" server.exe with many dll. I can't find noone of them in my debian server in the system32 folder. I don't really get it how all these stuff dissapeared as it was working yesterday ...
    I have try to put all my windows library + server.exe in the system32 and as you can imagine it has failed more or less ,here the logs :

    Build 252
    Windows XP 32-bit (build 2600)
    Error: PhysX: Invalid Cuda context!
    fixme:advapi:EventRegister {47a9201e-73b0-42ce-9821-7e134361bc6f}, 0x3f0054c0, 0x3f036b40, 0x3f036b38
    fixme:advapi:EventRegister {58a9201e-73b0-42ce-9821-7e134361bc70}, 0x3f0054c0, 0x3f036b78, 0x3f036b70
    fixme:advapi:EventRegister {3fa9201e-73b0-43fe-9821-7e145359bc6f}, 0x3f0054c0, 0x3f036b08, 0x3f036b00
    fixme:advapi:EventRegister {1432afee-73b0-42ce-9821-7e134361b433}, 0x3f0054c0, 0x3f036bb0, 0x3f036ba8
    fixme:advapi:EventRegister {4372afee-73b0-42ce-9821-7e134361b519}, 0x3f0054c0, 0x3f036be8, 0x3f036be0
    err:winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution.
    Setting breakpad minidump AppID = 4920
    Connected to Steam servers
    VAC Enabled
    Loading config://ServerConfig.json
    Loading config://ServerAdmin.json
    Loading config://BannedPlayers.json
    Loading config://MapCycle.json
    Loading config://ConsistencyConfig.json
    Hashed 1 game_setup.xml files for consistency
    Hashed 763 *.lua files for consistency
    Hashed 36 *.hlsl files for consistency
    Hashed 29 *.shader files for consistency
    Hashed 17 *.screenfx files for consistency
    Hashed 130 *.surface_shader files for consistency
    Hashed 3 *.fxh files for consistency
    Hashed 3 *.render_setup files for consistency
    Hashed 2 *.shader_template files for consistency
    Hashed 10 *.level files for consistency
    Hashed 5033 *.dds files for consistency
    Hashed 68 *.jpg files for consistency
    Hashed 39 *.png files for consistency
    Hashed 872 *.cinematic files for consistency
    Hashed 1946 *.material files for consistency
    Hashed 3491 *.model files for consistency
    Hashed 105 *.animation_graph files for consistency
    Hashed 200 *.polygons files for consistency
    Hashed 2 *.fev files for consistency
    Hashed 22 *.fsb files for consistency
    Skipped 297 ui/*.dds files for consistency
    Skipped 110 *_view*.dds files for consistency
    Skipped 49 *_view*.material files for consistency
    Skipped 79 *_view*.model files for consistency
    Skipped 11 models/marine/hands/* files for consistency
    Loading 'maps/ns2_summit.level'
    Building pathing mesh for level maps/ns2_summit.level
    Finished loading 'maps/ns2_summit.level'
    Error: The animation model specified for 'models/marine/grenades/female_gr_nerve_view_special.model' doesn't have the same bones as the target model
    Animation model doesn't have bone 'play_cam'
    Error: The animation model specified for 'models/marine/grenades/female_gr_nerve_view_deluxe.model' doesn't have the same bones as the target model
    Animation model doesn't have bone 'play_cam'



    So this just confirm that now the server is "launching" but with many problems , i suppose it's because of dll windows or something windows special.

    So did you have any ideas why the app_update 4920 doesn't put anymore these files in the system32 folder ? why they dissapeard ? how i can get it back ?

    Thanks for your help,
    Tarsus
Sign In or Register to comment.