Steam Update 1/17/2007 Changed NS browser?

MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
I know they updated the icons used for the different things in the Server List for most Steam games (NS, CS 1.6, etc)

But since the 1/17/2007 update to the Steam client, I've got this new weird bug with my server list;

IPB Image

Yes, custom colors and such but see where the check box for "Is not password protected" that was usually below "Has Users Playing". Now it's stuck in the middle of the server list itself.

I can move it around somewhat, if I resize my server list, like make it shorter and the "Is not password protected" and it's box can move vertically for some strange reason.

I'm not sure if the 1/17 steam update caused this or it changed some of the settings that conflict with my custom color scheme (found it on the forums, creator's name escapes me).

Not game stopping in the least but would like to fix it if possible.
IPB Image

Comments

  • ThyReaperThyReaper Join Date: 2006-11-15 Member: 58621Members Posts: 34
    I just checked and I have this problem too. It's obscuring the Server Not Full option, so I can't use that right now. Seems that this small update moved a button for some strange reason.
  • Lt_PatchLt_Patch Join Date: 2005-02-07 Member: 40286Members Posts: 1,229 Advanced user
    As far as I can see, this is an issue with custom skins, and ingame server lists. It's not a thing that UWE can do about it to fix it. I've tried every screen size possible, and I just cannot reproduce it.

    Fix would be to use the default Steam skin, listed as < default skin >, under Settings, Interface.
    Teh Nubnos!
    Rabid, Tech Support Nubnos!
    QUOTE(Me and Femme)
    Me: Ahh, god's greatest gift to man...
    Femme: Women?
    Me: No, the beer, stupid!!!
    Femme: Bah...

    Everything I do, I do it for teh lulz :D

    The one man, dodgy rules hunter-killer
  • MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
    QUOTE(Lt_Patch @ Jan 19 2007, 05:43 AM) »

    As far as I can see, this is an issue with custom skins, and ingame server lists. It's not a thing that UWE can do about it to fix it. I've tried every screen size possible, and I just cannot reproduce it.

    Fix would be to use the default Steam skin, listed as < default skin >, under Settings, Interface.



    I am using the default Steam skin, I'm just using a custom hud color scheme for the server list and background. I'm hoping theres a way around that.
    IPB Image
  • CxwfCxwf Join Date: 2003-02-05 Member: 13168Members, Constellation Posts: 1,618
    I'm using the completely default skin, nothing changed whatsoever, and I get a similar issue. The boxes aren't moved as far, but you can definitely tell they've moved around. If I recall correctly, my "password" box is hovering between the other two boxes and partially obscuring both of them.
    Also Known As :: Kerostasis
  • Lt_PatchLt_Patch Join Date: 2005-02-07 Member: 40286Members Posts: 1,229 Advanced user
    Like I said, I can't get it to happen, in any of the games I have on my Steam account, it's probably a better thing to register, and post on the Steam tech support part of their forums.
    Teh Nubnos!
    Rabid, Tech Support Nubnos!
    QUOTE(Me and Femme)
    Me: Ahh, god's greatest gift to man...
    Femme: Women?
    Me: No, the beer, stupid!!!
    Femme: Bah...

    Everything I do, I do it for teh lulz :D

    The one man, dodgy rules hunter-killer
  • AnAkInAnAkIn Join Date: 2006-09-18 Member: 58020Members Posts: 137
    The update buggued the Server Browser in ALL HL1 mods, that's not only in NS. And look the icons Secure, Password, Bot, they are also buggued.
  • DarKrODarKrO Join Date: 2005-05-01 Member: 50600Members, Reinforced - Supporter Posts: 13
    I don't have this problem (Just checked). Perhaps a steam reinstall is in order nerd-fix.gif
  • tulioanjostulioanjos Join Date: 2005-01-07 Member: 33407Members Posts: 9 Fully active user
    exactly the same bug here, i was going to report.
    btw how do you change your ingame ns steam skin? tounge.gif ty
  • MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
    QUOTE(DarKrO @ Jan 21 2007, 03:58 AM) »

    I don't have this problem (Just checked). Perhaps a steam reinstall is in order nerd-fix.gif



    Reinstall Steam, for an issue Steam caused with one of Steam's updates?

    Hopefully they'll correct it, this is just not a reason to go reinstall everything. Plus who knows it might still be there after you reinstall.
    IPB Image
  • Lt_PatchLt_Patch Join Date: 2005-02-07 Member: 40286Members Posts: 1,229 Advanced user
    Ok, I've found out the answer.

    The Steam 1/17/07 update, which brings it to API v006, introduced a new GUI rendering method, which basically means that all Steam skins produced for previous version will NOT render properly. Which is the exact thing you're getting.

    In a nutshell, the NS skin isn't compatible with how Steam now renders everything internally. The skin needs updating to be compatible with the API v006 methods. I don't know how to do it, but there's a few people over at deviantArt that might. Search for Steam skins, and try emailing some of the people who make them
    Teh Nubnos!
    Rabid, Tech Support Nubnos!
    QUOTE(Me and Femme)
    Me: Ahh, god's greatest gift to man...
    Femme: Women?
    Me: No, the beer, stupid!!!
    Femme: Bah...

    Everything I do, I do it for teh lulz :D

    The one man, dodgy rules hunter-killer
  • MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
    edited January 2007
    QUOTE(Lt_Patch @ Jan 23 2007, 05:19 AM) »

    Ok, I've found out the answer.

    The Steam 1/17/07 update, which brings it to API v006, introduced a new GUI rendering method, which basically means that all Steam skins produced for previous version will NOT render properly. Which is the exact thing you're getting.

    In a nutshell, the NS skin isn't compatible with how Steam now renders everything internally. The skin needs updating to be compatible with the API v006 methods. I don't know how to do it, but there's a few people over at deviantArt that might. Search for Steam skins, and try emailing some of the people who make them


    Ok, that explains my NS browser.

    But CS 1.6? It is the completely default browser, no custom gui for it.

    And others have said they are using the default for both games, it still happens to them.
    IPB Image
  • Lt_PatchLt_Patch Join Date: 2005-02-07 Member: 40286Members Posts: 1,229 Advanced user
    Then go ask over at Valve, if you're getting an identical problem in more than one Steam based game.
    With the new version of Steam (API v006), you'll be using a single skin file for everything. I use the Steam 3.0 Metal skin, and everything in game is rendered as default, but the interface extrenally is skinned. I get no problems at all.

    See where my point is going? Either ask at the Steam forums, or use the default skin. Nothing more I can help you with.
    Teh Nubnos!
    Rabid, Tech Support Nubnos!
    QUOTE(Me and Femme)
    Me: Ahh, god's greatest gift to man...
    Femme: Women?
    Me: No, the beer, stupid!!!
    Femme: Bah...

    Everything I do, I do it for teh lulz :D

    The one man, dodgy rules hunter-killer
  • MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
    edited January 2007
    QUOTE(Lt_Patch @ Jan 23 2007, 10:40 AM) »

    Then go ask over at Valve, if you're getting an identical problem in more than one Steam based game.
    With the new version of Steam (API v006), you'll be using a single skin file for everything. I use the Steam 3.0 Metal skin, and everything in game is rendered as default, but the interface extrenally is skinned. I get no problems at all.

    See where my point is going? Either ask at the Steam forums, or use the default skin. Nothing more I can help you with.



    Ok, just so we're talking about the same thing;

    When you say Steam skin you are refering to http://hangarbay.niteshdw.com/steamskin.jpg or are you refering to this; http://hangarbay.niteshdw.com/browsercs.jpg (ignore the red circle)

    If it's the first one, then that is my actual Steam Skin. It is the default skin. If it isn't the one you are taking about, then problems persist.

    If it's the second one, then yes it is affecting all HL1 games. BUT I know for a fact that the gui isn't necessarily controlled all by all one thing. Why else can I alter my NS browser collors and such yet my CS 1.6 browser stays untouched?
    Post edited by Unknown User on
    IPB Image
  • MaverickkMaverickk Join Date: 2006-12-03 Member: 58857Members Posts: 119
    edited January 2007
    Just uninstalled my NS gui colors and custom background

    Restarted Steam, made sure I was using the default Steam Skin (even reselected it). Restarted Steam again.

    Even with defaults, it's still giving the same gui error
    IPB Image
  • ScytheScythe Join Date: 2002-01-25 Member: 46NS1 Playtester, Forum Moderators, Constellation, Reinforced - Silver Posts: 4,371 mod
    Found you a fix:

    Ctrl-shift-alt-b.

    This puts steam into the gui edit mode. BE CAREFUL! You can seriously screw up your gui using this tool. Click on the errant checkbox and modify the ypos variable until it's back where it should be. For reference, mine's at xpos: 436, ypos: 590.

    Hope this helps.

    --Scythe--
    image
    "Show me an operation that is running smoothly and I'll show you someone who's covering up mistakes. Real boats rock." - Frank Herbert
    image PAPT
  • TheGuyTheGuy Join Date: 2003-08-09 Member: 19295Members, Constellation Posts: 380 Fully active user
    That fix works well but I'm unable to find where this info is stored. Every time I choose save it comes up with a read only error. According to the editor it's servers/InternetGamesPage_Filters.res . But this file doesn't even exist.
    IPB Image
    How to get custom Crosshairs working for 3.2
    You cannot grasp the true form of Giygas` attack
  • AnAkInAnAkIn Join Date: 2006-09-18 Member: 58020Members Posts: 137
    1)Open platform.gcf with GCFScape
    2)Go in servers
    3)Extract InternetGamesPage_Filters.res
    4)Place it in half-life/platform/servers/
    5)Open it and find "NoPasswordFilterCheck" you see "ypos", change the value to a higher one(400 fixed it for me)
  • TheGuyTheGuy Join Date: 2003-08-09 Member: 19295Members, Constellation Posts: 380 Fully active user
    Thanks. I totally forgot about gcf files.
    IPB Image
    How to get custom Crosshairs working for 3.2
    You cannot grasp the true form of Giygas` attack
  • AnAkInAnAkIn Join Date: 2006-09-18 Member: 58020Members Posts: 137
    I have the fixed icons!I'll do a pack with icons and the file.
Sign In or Register to comment.