Mods turn off on map change.

ShovelShovel Join Date: 2013-07-19 Member: 186210Members Posts: 3 Fully active user
I have my server with the command line to read off a server.txt file that includes my mods with the whole -mods "X X X X" but when i change the map or a vote map is done and the server changes maps the mods either turn off or don't turn back on when the map changes. I have tried to look up some information on forums but I can't seem to find a solution to this problem, if anyone has experience or know of a possible solution please tell me. This issue is pretty annoying.

Comments

  • endarendar Join Date: 2010-07-27 Member: 73256Members, Squad Five Blue Posts: 620 Fully active user
    Check out: http://wiki.unknownworlds.com/ns2/Dedicated_Server#Map_Rotation

    Lots of good info, it looks correct at a glance, but here is what i'm using in 250 confirmed working.

    {
    "time": 99999,
    "mode": "order",
    "maps": [
    { "map": "ns2_docking" },
    { "map": "ns2_summit" },
    { "map": "ns2_tram" },
    { "map": "ns2_icarus", "mods": [ "5F9CCF1" ] },
    { "map": "ns2_jambi", "mods": [ "7B986F5" ] },
    { "map": "ns2_veil" },
    { "map": "ns2_nsl_summit", "mods": [ "735cebc" ] },
    { "map": "ns2_nsl_tram", "mods": [ "7741098" ] },
    { "map": "ns2_nsl_descent", "mods": [ "7d527cc" ] },
    { "map": "ns2_nsl_veil", "mods": [ "78ac3ed" ] }
    ]

    }
  • ZEROibisZEROibis Join Date: 2009-10-30 Member: 69176Members, Constellation Posts: 1,017 Advanced user
    Do you see this issue with combat mod?
    image
    Server IP: NS2.IBISGaming.com
    Server IP: NS2CO.IBISGaming.com
  • ZEROibisZEROibis Join Date: 2009-10-30 Member: 69176Members, Constellation Posts: 1,017 Advanced user
    Does the error say file not found on the client side when trying to connect?
    image
    Server IP: NS2.IBISGaming.com
    Server IP: NS2CO.IBISGaming.com
  • ShovelShovel Join Date: 2013-07-19 Member: 186210Members Posts: 3 Fully active user
    there isn't a error or anything i have shine mod and ns2stats on it, it works flawless when it starts, but when the map changes or a map vote goes through when the server loads back up with the map both mods are offline or missing. it makes no sense, I want to say I had configured something wrong but at this point I am not sure, I reinstalled it like 3 times and it still has a issue. any tips would be great.

    I plan to add a few good maps but until i can stabilize basic admin and ns2stats i'm not really sure I can.
  • endarendar Join Date: 2010-07-27 Member: 73256Members, Squad Five Blue Posts: 620 Fully active user
    Paste all your config, and someone can point out the error. Command line to start, mapcycle I think are the only important ones.
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    edited July 2013
    Can you post your mapcycle.json ?

    Edit: please post you mapcycle.json if you have the same problem.
    Post edited by GhoulofGSG9 on
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • Alpha WingAlpha Wing Join Date: 2013-01-05 Member: 177673Members Posts: 13
    I'm having the same exact issue and I was wondering the same thing, I can't figure it out and it's discouraging.
  • Alpha WingAlpha Wing Join Date: 2013-01-05 Member: 177673Members Posts: 13
    Okay I finally figured it out, this may be a bit ridiculous but it works and that's what I want lol. This is my mapcycle.json that runs the mods when the map changes:
    {
    "time": 30,
    "mode": "random",
    "maps":
    [
    { "map": "ns2_summit", "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ] },
    { "map": "ns2_mineshaft", "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ] },
    { "map": "ns2_tram", "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ] },
    { "map": "ns2_veil", "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ] },
    { "map": "ns2_docking", "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ] },
    { "map": "ns2_refinery", "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ] },
    { "map": "ns2_descent", "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ] }
    ]
    }
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    ah man just do the following:
    {
    "maps": [ "ns2_mineshaft", "ns2_refinery", "ns2_summit", "ns2_tram", "ns2_docking", "ns2_veil", "ns2_descent" ],
    "time": 30,
    "mode": "random",
    "mods": [ "706d242", "5fd7a38" ]
    }

    You only have to do that {"map": "mapname","mods":["modid]} if you want to load a special mod only with a special map e.g for custom maps.
    Otherwise the last mods will be loaded with every map.
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • SeveraiceSeveraice Austria Join Date: 2014-04-11 Member: 195317Members, Reinforced - Shadow Posts: 2
    edited April 2014
    Sorry to revive this old post, but im having the same issue, all my mods only launch when I start the server, once I swap the map ingame, all mods are gone.
    This is my mapcycle.json

    {
    "maps": [ "ns2_mineshaft", "ns2_refinery", "ns2_summit", "ns2_tram", "ns2_docking", "ns2_veil", "ns2_descent", "ns2_biodome" ],
    "time": 30,
    "mode": "random",
    "mods": [ "706d242 c883d45 c11703b" ]
    }

    thx for any help

    oh and it always starts on summit, is that normal?
    e9ob.png
  • Person8880Person8880 Join Date: 2013-01-02 Member: 177167Members, Squad Five Blue Posts: 72 Advanced user
    Severaice wrote: »
    "mods": [ "706d242 c883d45 c11703b" ]
    This line should be this instead:
    "mods": [ "706d242", "c883d45", "c11703b" ]
    Slightly confusing perhaps when the startup parameter needs them space separated and this file doesn't.

    The starting map is usually determined by the arguments you pass to the server on startup, i.e what you have set for -map.
    GhoulofGSG9
  • GhoulofGSG9GhoulofGSG9 Join Date: 2013-03-31 Member: 184566Members, Super Administrators, Forum Admins, Forum Moderators, NS2 Developer, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Squad Five Silver, Reinforced - Supporter, WC 2013 - Supporter, Pistachionauts Posts: 2,831 admin
    Person8880 wrote: »
    Severaice wrote: »
    "mods": [ "706d242 c883d45 c11703b" ]
    This line should be this instead:
    "mods": [ "706d242", "c883d45", "c11703b" ]
    Slightly confusing perhaps when the startup parameter needs them space separated and this file doesn't.

    The starting map is usually determined by the arguments you pass to the server on startup, i.e what you have set for -map.

    Another tip: Try to check all your json files with something like http://jsonlint.com/ to avoid those json syntax issue in the future ;)
    Developer, Modder and Server Admin of Survival of the Fattest - Ingame Nick: Ghoul
  • SeveraiceSeveraice Austria Join Date: 2014-04-11 Member: 195317Members, Reinforced - Shadow Posts: 2
    thank you sooo sooo much for the working solution and the quick response :D
    e9ob.png
Sign In or Register to comment.