VAC Ban

BonesXBonesX Join Date: 2007-02-04 Member: 59883Members, Constellation Posts: 49
Ok, Stupid question. If I start playing around with scripts how likely am i to get stung by Steam VAC bans for hacking. I have seen people snagged for speed hacks on my clan servers and thought I would check. In particular jump and pistol scripts.

just wondering and Thanks in advance!
Grandma Juju- Thanks for getting me into NS. Miss You! RIP

Comments

  • JohnieJohnie Join Date: 2006-10-09 Member: 58062Members Posts: 115
    VAC checks for external programs. A script is just an advanced bind, which is used internally in NS.
    That said, the obvious conclusion is: There is no chance.
  • ThansalThansal The New Scum Join Date: 2002-08-22 Member: 1215Members, Constellation Posts: 10,571 Advanced user
    now, if you were talking about playing around with CHEATS, then just make sure that VAC is not enabled on your server.

    or even just run a listen server.
    <Eternaly_Lost> Me and lolfighter are lovers
  • BonesXBonesX Join Date: 2007-02-04 Member: 59883Members, Constellation Posts: 49
    Thanks for the quick response. i did not mean cheats... i would expect them to be caught by VAC. wink-fix.gif

    I didnt expect VAC to care about the binds but had several people ask for un-ban on my server that were regulars that were snagged by VAC during one of it's periodic updates. I'm going to assume that they were caught by error due to bugs in the update and go ahead with playing with scripts.


    (btw the bans were reversed by VAC w/o too much trouble so the bug theory seems to hold water)


    Thnaks again
    Grandma Juju- Thanks for getting me into NS. Miss You! RIP
  • DrfuzzyDrfuzzy FEW... MORE.... INCHES... Join Date: 2003-09-21 Member: 21094Members Posts: 4,507
    yea scripts are just multiple binds spit out in order, theres nothing cheating about them really. Hell, even my keyboard has a way i can build scripts into it smile-fix.gif
    image
  • BonesXBonesX Join Date: 2007-02-04 Member: 59883Members, Constellation Posts: 49
    Tried a few out... didnt like any but the multi-shot pistol script. However, I DID find a few servers that wont let me play with scripts. kinda annoying really.
    Grandma Juju- Thanks for getting me into NS. Miss You! RIP
  • asmodeeasmodee Join Date: 2007-06-20 Member: 61317Members, Constellation Posts: 179 Advanced user
    QUOTE(BonesX @ Aug 17 2007, 07:00 PM) »

    Tried a few out... didnt like any but the multi-shot pistol script. However, I DID find a few servers that wont let me play with scripts. kinda annoying really.

    Most people don't understand how limited scripts are and think scripts are capable of doing things that cheats do (like aim for you). Most servers (at least in the US) seem to block scripts.

  • BonesXBonesX Join Date: 2007-02-04 Member: 59883Members, Constellation Posts: 49
    sad that I need to have 2 sets of cfg files. w/ and w/o scripts. ah well, it means that i will have to get even deaper into setting em up right.


    lets see cfg for marine play- check, skulk- check, gorge- check, fade- check. OK, set up keys to run them and off I go. See you all inside; I'm off to see if I can improve my stats.
    Grandma Juju- Thanks for getting me into NS. Miss You! RIP
  • ThansalThansal The New Scum Join Date: 2002-08-22 Member: 1215Members, Constellation Posts: 10,571 Advanced user
    The simple way of doing this is to have 2 config files (say, BS.cfg and noBS.cfg)
    at the end of each, simply put in a line that binds a key you don't use (-?) to execute the other.
    <Eternaly_Lost> Me and lolfighter are lovers
  • asmodeeasmodee Join Date: 2007-06-20 Member: 61317Members, Constellation Posts: 179 Advanced user
    edited August 2007
    QUOTE(Thansal @ Aug 27 2007, 01:54 PM) »
    The simple way of doing this is to have 2 config files (say, BS.cfg and noBS.cfg)
    at the end of each, simply put in a line that binds a key you don't use (-?) to execute the other.


    With mp_bs 1 you cannot use a key to execute a script.

    EDIT: If you set your nobs.cfg to be able to execute your bs.cfg, then on servers that allow scripts you could easily turn them on with 1 button press, but not the other way around.
  • ThansalThansal The New Scum Join Date: 2002-08-22 Member: 1215Members, Constellation Posts: 10,571 Advanced user
    you want that reversed then.

    Have your BS.cfg auto load, but give it the line to switch to noBS.cfg with a button. Whenever you join a server you give that key a tap and it will load your Scripts if BS is set to 0 and it will nto if it is set to 1, kinda simple tounge.gif

    Or you can use a more advanced server browser (I Think ASE still works for this) and filter out any server with BS 1 biggrin-fix.gif
    <Eternaly_Lost> Me and lolfighter are lovers
  • BonesXBonesX Join Date: 2007-02-04 Member: 59883Members, Constellation Posts: 49
    QUOTE(Thansal @ Aug 27 2007, 02:42 PM) »
    you want that reversed then.

    Have your BS.cfg auto load, but give it the line to switch to noBS.cfg with a button. Whenever you join a server you give that key a tap and it will load your Scripts if BS is set to 0 and it will nto if it is set to 1, kinda simple tounge.gif

    Or you can use a more advanced server browser (I Think ASE still works for this) and filter out any server with BS 1 biggrin-fix.gif


    meh. I just set up KP_Enter to exec clean.cfg which is a clean (no script) cfg. and F7-F11 to scripts for the variety of lifeforms. They all overwrite each other so I am set. Thanks for all the help guys.

    BTW I wrote a paracite then bite script last night that works great. Time for the big time i guess.
    Grandma Juju- Thanks for getting me into NS. Miss You! RIP
  • asmodeeasmodee Join Date: 2007-06-20 Member: 61317Members, Constellation Posts: 179 Advanced user
    edited August 2007
    EDIT: I AM TEH DUMB
    Post edited by Unknown User on
  • ThansalThansal The New Scum Join Date: 2002-08-22 Member: 1215Members, Constellation Posts: 10,571 Advanced user
    exactly, thus you want your default to be ready for BS 1

    So your BS 1 config file has a line that will ONLY work if you are on a BS 0 server.

    QUOTE
    EDIT: If you set your nobs.cfg to be able to execute your bs.cfg, then on servers that allow scripts you could easily turn them on with 1 button press, but not the other way around.

    if your nobs.cfg has a line to switch to bs.cfg, then it will not work when you join a BS server.
    <Eternaly_Lost> Me and lolfighter are lovers
  • BonesXBonesX Join Date: 2007-02-04 Member: 59883Members, Constellation Posts: 49
    Not a big thing. Near as i can tell if the server doesnt allow scripts it just wont let you run em and puts up a message saying YOU CANT RUN SCRIPTS HERE type message. the rest of the cfg works fine just not the scripts.

    That said having a key bind for joining a team that executes a .cfg file is easy. Just include the impulse for joining the either team in it and then all your setup binds too. Just dont forget to reset your basic attack key back to +attack in your clean .cfg if you change it. I currently use a pistol script for the marines that I need to take off when I go aliens for example.

    Grandma Juju- Thanks for getting me into NS. Miss You! RIP
  • HatlabuFarkasHatlabuFarkas Join Date: 2005-03-09 Member: 44496Members Posts: 338
    edited October 2009
    We plays a 30 minutes CO_Faceoff battle in AMX modded server, and a Cheater is Comes up, and get the game wrong, alm0st all the players left, because this guy is use a cheat.
    He have a Steam ID : - snip -

    Steam ID removed - Insane
    Post edited by Unknown User on
    I am a Deviantart Drawer
    I am a Hungarian NS Translator.
    I am a LAN PARTY organizatior.
    I wanna be a constellation member.
    I have a S TEAM account. account name is : Hatlabu_Farkas

    I am a TeamSpeak 2 Server Admin
    image
  • Kouji_SanKouji_San Sr. Hινε Uρкεερεг - EUPT Deputy The Netherlands, Hoogezand Join Date: 2003-05-13 Member: 16271Members, NS2 Playtester, Squad Five Blue Posts: 15,780 Advanced user
    edited October 2009
    HatlabuFarkas wrote on Mar 27 2008, 07:44 PM:
    We plays a 30 minutes CO_Faceoff battle in AMX modded server, and a Cheater is Comes up, and get the game wrong, alm0st all the players left, because this guy is use a cheat.
    He have a Steam ID : ( - snip -
    You can't just come on here and call someone a cheater without proof/serverlogs/demo's or something. Well technically you can, but firstly this is not the forum of that particular server and secondly its just not a good code of conduct imho. And I don't get what this has to do with anything in this OLD thread?

    Just stating something as it was a very random comment on your part :D Meh the main subject of this OLD thread was if scripts are cheats or not, well they're not and VAC will not ban you for it...

    [edit]
    Also, in case you haven't noticed: This B an OLD not to mention unrelated thread :p

    Meh, I guess you hit reply instead of new topic, still it has no place on this forum and should be discussed on the related server forum or IRC channel (with proof ofcourse)
    Post edited by Unknown User on

    Guardian of the "magic cookiejar" AdminModerator

    Existence Unknown

    Retired forum Admin, I mostly used a flamethrower tank for disputes... Mostly
    Retired EUPT Deputy | Moral Support | Squad 5 Blue
    102 1HP Skulk escapes and counting | Play the Latest Version of Booster Z-Frame
    YouTube NS2 Playlists: Unusual Selection | NS2 Stuff | NS2PT | NS2 Tuts

Sign In or Register to comment.