Hlds Crashing But Not "dying"

PoofPoof Members, Constellation Join Date: 2002-11-08 Member: 7747Posts: 16
I keep having problems where when HLDS crashes it just gives a "Can't send message over X bytes. Server shutdown" and HLDS never actually turns off! -_- The server stops working but it just stays on the console.

Any idea how to fix this?

Poof

Comments

  • PoofPoof Members, Constellation Join Date: 2002-11-08 Member: 7747Posts: 16
    Message that I get:

    L 08/10/2003 - 15:48:55: "XXXXXXXXXXXXXXX<4><184XXXX><alien1team>" changed r
    ole to "skulk"
    SZ_GetSpace: overflow on MessageBegin/End
    L 08/10/2003 - 15:48:55: FATAL ERROR (shutting down): MESSAGE_END called, but me
    ssage buffer from .dll had overflowed

    And HL just hangs. No crash so anything can see that it's dead. Just hangs = /
  • PoofPoof Members, Constellation Join Date: 2002-11-08 Member: 7747Posts: 16
    A little more:
    CODE

    Dropped XXXXXXXXXXXX from server
    Reason:  Server shutting down
    Creating HPAK custom.hpk.
    L 08/10/2003 - 15:52:58: Server shutdown
    L 08/10/2003 - 15:52:58: Log file closed
    L 08/10/2003 - 15:52:58: FATAL ERROR (shutting down): Host_Error: PF_MessageEnd_
    I:  Refusing to send user message AlienInfo of 338 bytes to client, user message
    size limit is 192 bytes


    Missing shutdown function for Sys_InitAuthentication() : Sys_ShutdownAuthenticat
    ion()
    Missing shutdown function for Host_Init( &host_parms ) : Host_Shutdown()
    Missing shutdown function for Sys_InitLauncherInterface() : Sys_ShutdownLauncher
    Interface()
    Missing shutdown function for Sys_InitMemory() : Sys_ShutdownMemory()
    Missing shutdown function for Sys_Init() : Sys_Shutdown()
    Missing shutdown function for FileSystem_Init(basedir, (void *)filesystemFactory
    ) : FileSystem_Shutdown()
    Missing shutdown function for Sys_InitArgv( m_OrigCmd ) : Sys_ShutdownArgv()
  • verboseverbose Members, Constellation Join Date: 2002-11-25 Member: 9968Posts: 681
    Does this happen shortly after you start the server? If so, the error about not sending a message over 192 bytes is usually caused by having a MOTD that's too large.
    Pigeons. Pigeons...are good too. Sometimes, they come with notes attached. It's like a fortune cookie with wings. Squirrels!
  • NeXuZNeXuZ Members Join Date: 2003-08-12 Member: 19594Posts: 222
    edited August 2003
    realy the MOTD...

    my MOTD i very very long...well it was untill my win2k crach.....i think have a backup, but wth it dont crach my server....so ya what is wrong then
    Signature by MotherGoose, thank you!
    image
    Special Edition Owner - Female Marine fan
    --Project X9-- NS2 mod coming soon! http://articblue.se/px9
  • PoofPoof Members, Constellation Join Date: 2002-11-08 Member: 7747Posts: 16
    That was actually about 15 minutes in to the game.

    Also, I know that about the MOTD. Thanks for the idea though ^^
  • verboseverbose Members, Constellation Join Date: 2002-11-25 Member: 9968Posts: 681
    Running any bots? Message-sending problems happen a lot with bots.
    Pigeons. Pigeons...are good too. Sometimes, they come with notes attached. It's like a fortune cookie with wings. Squirrels!
  • SandmanSandman Members Join Date: 2002-11-25 Member: 9870Posts: 102
    I was having this exact same problem and it was when I was running whichbots on the server. Is there any know fixes to help prevent this type of crash problem without simply removing the bots?

    My server runs HLDS 4110c on winxp
    *IMAGE BALEETED.* Sigs may not exceed 400x75 and/or 40KB. No exceptions. -Talesin
Sign In or Register to comment.