Make Scales Stuck At 20%

moultanomoultano Creator of ns_shiva. Join Date: 2002-12-14 Member: 10806Members, NS1 Playtester, Contributor, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Gold, NS2 Community Developer, Pistachionauts Posts: 4,219 Advanced user
anyone know what the deal is?
after a massive reworking of ns_shiva, I'm attempting to compile it, and rad is hanging on makescales. It isn't using any cpu, and there is plenty of physical memory left. Has anyone else had this happen, and is there a fix?
Post edited by Unknown User on

Comments

  • Rendy_CZechRendy_CZech Life is a Koan Join Date: 2003-10-11 Member: 21608Members Posts: 470
    This happened to me when I compiled my map with these parameters: -chop 16 -texchop 32 -extra -gamma 1 -bounce 2 -dscale 4 -sparse . The compilation takes 13 hours (only rad !). The cpu and memomory were unused, but Windows reported that I have small physical memory (btw I had 2150 MB :/)
    image
    Playing NS since 1.0
    image <- Highly addictive elements!!
    Maps:
    ns_Hulk
    co_Overmind
  • moultanomoultano Creator of ns_shiva. Join Date: 2002-12-14 Member: 10806Members, NS1 Playtester, Contributor, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Gold, NS2 Community Developer, Pistachionauts Posts: 4,219 Advanced user
    so, I tried it again, and this time rad crashed. . .
  • moultanomoultano Creator of ns_shiva. Join Date: 2002-12-14 Member: 10806Members, NS1 Playtester, Contributor, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Gold, NS2 Community Developer, Pistachionauts Posts: 4,219 Advanced user
    I should have looked at the logs more carefully. I got a leaf portal saw into leaf error, which is probably causing the problems with rad.
  • TequilaTequila Join Date: 2003-08-13 Member: 19660Members Posts: 3,022
    QUOTE (moultano @ Sep 7 2004, 01:31 PM)
    I should have looked at the logs more carefully. I got a leaf portal saw into leaf error, which is probably causing the problems with rad.

    Indeed. Good luck sorting it out.
  • moultanomoultano Creator of ns_shiva. Join Date: 2002-12-14 Member: 10806Members, NS1 Playtester, Contributor, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Gold, NS2 Community Developer, Pistachionauts Posts: 4,219 Advanced user
    well, I fixed the leaf portal saw into leaf, and its still crashing on make scales...
  • MooseMoose Join Date: 2003-05-13 Member: 16248Members Posts: 146
    edited September 2004
    Could you please post your rad settings.
  • KungFuDiscoMonkeyKungFuDiscoMonkey Creator of ns_altair 日本福岡県 Join Date: 2003-03-15 Member: 14555Members, NS1 Playtester, Reinforced - Onos Posts: 2,589 Advanced user
    also what are your computer's specs? That might help also
    毎日勉強したら上手になるよ
  • DrunkenMonkeyDrunkenMonkey Join Date: 2003-05-09 Member: 16165Members, NS1 Playtester, Contributor, Constellation Posts: 365 Fully active user
    I had a similiar problem while building ns_ayumi. That time it was caused by my "lightdata" that had exceeded 100%.
    image
    Maker of ns_ayumi and co_ether and part of the ns_bast remake-team.
    My music.
  • moultanomoultano Creator of ns_shiva. Join Date: 2002-12-14 Member: 10806Members, NS1 Playtester, Contributor, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Gold, NS2 Community Developer, Pistachionauts Posts: 4,219 Advanced user
    Here are my rad settings.
    -extra -sparse -nopaque -bounce 2 -smooth 80 -gamma 0.95 -chart -low

    I have an athlon 1800 xp with 512 megs of ram

    There's something I'm going to try next. I recently corrected my FSB speed from 100mhz to 133 mhz, which assuming the place I bought my processor from gave me the one I paid for, should be correct. However, since then windows has crashed periodically, and I've been slowly diagnosing the situations under which this occurs. Unfortunately, I corrected my bus speed and installed service pack 2 around the same time, so I'm not sure which is causing that particular problem.

    I'm going to try to underclock my processor again and see if that fixes the issue. If the problem is my amount of light data and not my bus speed, what could I do to fix that? I haven't been close to the limit on any previous compile, and I don't have a single dynamic light in the map.

    Thanks for the help.
  • MoconnorMoconnor Join Date: 2002-07-26 Member: 1004Members Posts: 579 Fully active user
    ah I'm just after getting rid of the light data error on kama yesterday.
    I removed some of the dynamic lights in the map but also i typed in the "additional parameters" box in the rad settings in the batch compiler

    -lightdata 10000

    because it has a limit of around 6100?

    I'm not sure if it helped but you can try that
    none
  • BelgarionBelgarion Join Date: 2002-07-19 Member: 973Members Posts: 898
    try using -chop 128 and see what happens. should decrease your compile time quite substantially, but also decreases light data if i'm not mistaken.
    IPB Image
    ___My Photos___
    QUOTE(moultano @ Jul 15 2005, 02:29 PM)
    Man . . . . HL mapping FTL.

    QuestionalableContent, #520: Man, I'd be the worst praying mantis ever. "Oh sure, you can bite my head off without mating with me, I understand. You have ISSUES."
  • MoconnorMoconnor Join Date: 2002-07-26 Member: 1004Members Posts: 579 Fully active user
    ah yes thats another thing i did, good man Belg, i upped my -chop to 96, that cooda done it too. biggrin-fix.gif
    none
  • BelgarionBelgarion Join Date: 2002-07-19 Member: 973Members Posts: 898
    edited September 2004
    heh. yeah. i should have said "96 or 128". but i do this routinely for quick light compiles. you may also wish to take advantage of "-sparse". It will reduce your visibility matrix, and this thread is apparently all about reducing light data. ^_~

    :edit: one more note. if you're running -extra, you might want to take that out. It does make texture lights look sooo much better, but again, lots more light data. usually doubles your rad compile times too.
    IPB Image
    ___My Photos___
    QUOTE(moultano @ Jul 15 2005, 02:29 PM)
    Man . . . . HL mapping FTL.

    QuestionalableContent, #520: Man, I'd be the worst praying mantis ever. "Oh sure, you can bite my head off without mating with me, I understand. You have ISSUES."
  • moultanomoultano Creator of ns_shiva. Join Date: 2002-12-14 Member: 10806Members, NS1 Playtester, Contributor, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Blue, Reinforced - Shadow, WC 2013 - Gold, NS2 Community Developer, Pistachionauts Posts: 4,219 Advanced user
    WOOOOHOOO!!!!

    so I just underclocked my processor, and it compiled without a hitch smile-fix.gif smile-fix.gif smile-fix.gif

    I suspect that I'm not going to be buying an AMD processor in the near future.
  • KesterKester Join Date: 2004-02-21 Member: 26770Members, Constellation Posts: 729
    QUOTE (moultano @ Sep 7 2004, 03:18 PM)
    well, I fixed the leaf portal saw into leaf, and its still crashing on make scales...

    i wudnt of thought that wud of been the problem, maps will generally run fine with one or 2 of these errors its only when u are getting alot that is becomes a problem
    QUOTE (Mantrid)
    Oh yeah? Well, all your texture faces are perpendicular to their axis'!
    QUOTE (Pheus_)
    you've collided with an onos
  • Rendy_CZechRendy_CZech Life is a Koan Join Date: 2003-10-11 Member: 21608Members Posts: 470
    QUOTE (moultano @ Sep 8 2004, 12:46 AM)
    WOOOOHOOO!!!!

    so I just underclocked my processor, and it compiled without a hitch smile-fix.gif smile-fix.gif smile-fix.gif

    I suspect that I'm not going to be buying an AMD processor in the near future.

    I advise U buy Intel, AMD's have problem with temperature especialy in Summer when days are hot. I'm speaking from my expirience. My AthlonXP 2500+ reliably heat my room.
    image
    Playing NS since 1.0
    image <- Highly addictive elements!!
    Maps:
    ns_Hulk
    co_Overmind
  • ThaldarinThaldarin Alonzi&#33; Join Date: 2003-07-15 Member: 18173Members, Constellation Posts: 6,132
    Try and get someone trusted to compile the map on their machine ?
    blah blah blah
  • The_Real_NemThe_Real_Nem Join Date: 2002-12-16 Member: 10900Members Posts: 53
    If your going to play with your memory you're going to want to test that the changes you made have not screwed up your computer. A good free memory test application can be found here.
Sign In or Register to comment.