Takes around 5 attempts to finally get in game for all!

OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
My friends and I from the UK cannot get in game first time without crashing

The first attempt especially now with version 200 shows black screen with version 200 written. Crtl+Alt+Delete End program

The second attempt will get into the ready room for a few seconds and crash usually looking at the back our the characters head/body

The third attempt gets us into a team then connection problems once, twice, maybe 3 times.

This happened shockingly in alpha, when will these crashes be sorted because its been a month now
«13

Comments

  • ZaggyZaggy NullPointerException The Netherlands Join Date: 2003-12-10 Member: 24214Posts: 3,651Forum Moderators, NS2 Playtester, Reinforced - Onos, Subnautica Playtester mod
    edited March 2012
    Moving to NS2 Tech Support.

    Could you post the contents of the NS2 logfiles in %APPDATA% and the output of dxinfo as per instructions here please?
    This info should give some insight into the problem, especially for the devs.
    Post edited by Unknown User on
    image Proud Dutchman image
    Join the Natural Selection IRC channel: #naturalselection on irc.gamesurge.net!
  • ObraxisObraxis Subnautica Animator, Co-Lead NS2 CDT Join Date: 2004-07-24 Member: 30071Posts: 1,871Super Administrators, Forum Admins, NS1 Playtester, Forum Moderators, NS2 Developer, Constellation, NS2 Playtester, Squad Five Silver, WC 2013 - Supporter, Subnautica Developer admin
    Tried the usual?

    Update DirextX9. Update Graphics Drivers from ati.com or nvidia.com. Verify Steam Cache.

    If those don't work, post up your DxDiag log.

    If NS2 fails, follow my Nuke From Orbit Guide.

  • _Necro__Necro_ Join Date: 2011-02-15 Member: 81895Posts: 1,903Members, Reinforced - Shadow
    QUOTE (OpolE @ Mar 23 2012, 01:00 AM) »
    The first attempt especially now with version 200 shows black screen with version 200 written. Crtl+Alt+Delete End program


    How long have you actually waited for the black screen to disappear? When the build number in the upper left corner is visible, than this is normal and should go away after a few seconds.

    The second try is usually faster, because there is data stored in the RAM even after quitting NS2.
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    Date: 03/23/12
    Time: 21:54:04


    Build 201
    Starting Natural Selection 2
    RenderDevice: AMD Radeon HD 7900 Series (8.17.10.1119)
    Connecting to server 188.165.68.123:27015
    Error: Sound 'materials/door/onos_step' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/onos_step' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/sprint_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/sprint_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/sprint_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/sprint_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/backpedal_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/backpedal_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/backpedal_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/backpedal_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/crouch_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/crouch_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/crouch_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/crouch_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/footstep_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/footstep_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'marine/common/distress_beacon' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'marine/common/distress_beacon' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/bash' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/bash' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'alien/skulk/bite_hit_electronic' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'alien/onos/gore_hit_electronic' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Couldn't open file 'models/marine/prototype_module/prototype_module.model
    Error: Couldn't open file 'models/alien/shift/shift.model
    Error: Couldn't open file 'models/alien/cocoon/cocoon.model
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm.model
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm_view.model
    Error: Couldn't open file 'models/alien/shift/shift.animation_graph
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm_view.animation_graph
    Error: Couldn't open file 'cinematics/marine/catalyst.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/marine/beacon_big.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/hydra/spike_aoe.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/teleport_end.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/teleport_start.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/onos/gore_hit_left.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/onos/gore_hit_right.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/laser.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos4.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos5.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos6.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/echo_target.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/lerk/spore_trail_fadeout.cinematic
    Error: Couldn't open file 'cinematics/materials/marine/bash.cinematic
    Loading 'maps/ns2_tram.level'
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    System Information


    Time of this report: 3/23/2012, 21:59:23
    Machine name: TOBYW
    Operating System: Windows 7 Ultimate N 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110622-1506)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: OEM
    System Model: OEM
    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8190MB RAM
    Page File: 2678MB used, 13701MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode

    Display Devices


    Card name: AMD Radeon HD 7900 Series
    Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
    Chip type: ATI display adapter (0x679A)
    DAC type: Internal DAC(400MHz)
    Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_679A&SUBSYS_E207174B&REV_00
    Display Memory: 2790 MB
    Dedicated Memory: 3047 MB
    Shared Memory: 3839 MB
    Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
    Monitor Name: Generic PnP Monitor
    Monitor Model: DELL S2409W
    Monitor Id: DELA038
    Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
    Output Type: DVI
    Driver Name: aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,a
    tidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm6
    4.dll
    Driver File Version: 8.17.0010.1119 (English)
    Driver Version: 8.950.0.0
    DDI Version: 11
    Driver Model: WDDM 1.1
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 2/15/2012 03:17:04, 957952 bytes
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    edited March 2012
    I also formatted my PC and put a new graphics card in. Did all of the above aswell. Have waited for a long time and still black
    Post edited by Unknown User on
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    This bloody game also knocks out my internet browsing during and after for about half a minute. If im sitting on facebook while playing, updates don't show picture properly, then if I try to navigate to another website it says page cannot be displayed. This is a serious problem also
  • VaCCiNeVaCCiNe Join Date: 2004-08-29 Member: 31020Posts: 13Members
    I have exactly the same issue and also from the UK. Even down to the knocking out the internet for 30 seconds after I quit in frustration from a timeout. Updated direct x, graphic drivers, forwarded the ports required etc...



    The man with the plan!
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    We might be on to something here
  • NickerlessNickerless Join Date: 2012-03-24 Member: 149280Posts: 1Members
    I also have this bug, though I am connecting from Australia. Freezes about 30 seconds in, and I get to see the inside of my skull a bit... Went through all the usual trouble shooting procedure, nothing changed :(
  • thulsa790thulsa790 Join Date: 2012-03-24 Member: 149284Posts: 4Members
    I'm having the exact same problems too. Haven't been able to even play for a second since the last 2 updates. It's really starting to P me off now.
  • jafwattjafwatt UK Join Date: 2012-03-24 Member: 149326Posts: 3Members, Constellation
    I also appear to have this bug. I can start my own server no problem but connecting to an internet server has always failed.
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    Bump, clearly needs an in forum answer!
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    Oh FFS come on answer, I did the NS Satisfaction ###### aswell
  • BicsumBicsum Join Date: 2012-02-27 Member: 147596Posts: 730Members, Reinforced - Gold
    edited March 2012
    Were you and your friend together in a LAN when you tried it?

    edit: I mean: did you use the same internet connection / router?
    Post edited by Unknown User on
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    QUOTE (Bicsum @ Mar 29 2012, 07:26 PM) »
    Were you and your friend together in a LAN when you tried it?

    edit: I mean: did you use the same internet connection / router?


    Noooo
  • BicsumBicsum Join Date: 2012-02-27 Member: 147596Posts: 730Members, Reinforced - Gold
    edited March 2012
    Is it possible for you to try get a LAN server running and have your friend join you?

    I think there could be a problem with your router(s).

    Packet filter or something like that?
    Post edited by Unknown User on
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    Possibly yes, but I dnt have control over my router, its not just my problem as you see many other people are having this aswell
  • BicsumBicsum Join Date: 2012-02-27 Member: 147596Posts: 730Members, Reinforced - Gold
    edited March 2012
    Well, they may have routers / firewalls as well :P.

    Try the LAN server with your buddy if you can, please.
    Post edited by Unknown User on
  • thulsa790thulsa790 Join Date: 2012-03-24 Member: 149284Posts: 4Members
    With me I've been playing online for the last year or more no problems and then about 3 months ago this problem started, it was when a new build came out. I have not changed any router settings since I first set up the router 2 1/2 years ago and I have not changed my firewall software/settings.

    I've tried with the firewall off and no change.

    I re-installed windows last week and re-downloaded a fresh install of NS2 on steam and still the same problem.

    Getting all the same errors as OP
  • BicsumBicsum Join Date: 2012-02-27 Member: 147596Posts: 730Members, Reinforced - Gold
    QUOTE (thulsa790 @ Mar 30 2012, 08:30 AM) »
    With me I've been playing online for the last year or more no problems and then about 3 months ago this problem started, it was when a new build came out. I have not changed any router settings since I first set up the router 2 1/2 years ago and I have not changed my firewall software/settings.

    I've tried with the firewall off and no change.

    I re-installed windows last week and re-downloaded a fresh install of NS2 on steam and still the same problem.

    Getting all the same errors as OP


    3 months ago means ~ build 192? Do you remember the exact one?

    Also, can you givee us your system specs as well, please?

    Does running a local game work for you?
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    I remember Alpha knocked out my router and net

    I changed my router eventually

    All was fine until build 200 for me
  • VaCCiNeVaCCiNe Join Date: 2004-08-29 Member: 31020Posts: 13Members
    The problems been occuring for me at least since gorilla. I thought I'd fixed it by forwarding some ports I found on these forums but it didn't seem to stick.



    The man with the plan!
  • BicsumBicsum Join Date: 2012-02-27 Member: 147596Posts: 730Members, Reinforced - Gold
    Any chance to disable all of your security measures on your router?

    I just want to find out if it is really a problem with the router or something completely different.
  • yellowCapyellowCap Join Date: 2012-03-31 Member: 149751Posts: 3Members
    Hi guys,

    I have exactly this problem too, including no internet access for about 30 seconds after closing NS2 after it has timed out. It seems like there's something NS2 is doing when connecting to a server which breaks the whole connection. I'm in the UK with Be as my provider and the Be Box as my router, which I have set to forward the ports as mentioned here: http://unknownworlds.com/ns2/forums/index....t&p=1807498

    DxDiag: http://tristan-north.com/DxDiag.txt

    The log:
    Date: 04/01/12
    Time: 13:42:13


    Build 202
    Starting Natural Selection 2
    RenderDevice: NVIDIA GeForce GTX 470 (8.17.12.9610)
    Error: Invalid format for resource 'models/props/generic/terminals/generic_terminalscreen_06.swf'
    Connecting to server 188.165.216.210:27055
    Error: Sound 'materials/door/onos_step' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/onos_step' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/sprint_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/sprint_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/sprint_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/sprint_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/backpedal_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/backpedal_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/backpedal_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/backpedal_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/crouch_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/crouch_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/crouch_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/crouch_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/footstep_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/footstep_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'marine/common/distress_beacon' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'marine/common/distress_beacon' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/bash' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/bash' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'alien/skulk/bite_hit_electronic' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'alien/onos/gore_hit_electronic' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Couldn't open file 'models/marine/prototype_module/prototype_module.model'
    Error: Couldn't open file 'models/alien/shift/shift.model'
    Error: Couldn't open file 'models/alien/cocoon/cocoon.model'
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm.model'
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm_view.model'
    Error: Couldn't open file 'models/alien/shift/shift.animation_graph'
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm_view.animation_graph'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/marine/catalyst.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/marine/beacon_big.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/hydra/spike_aoe.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/teleport_end.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/teleport_start.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/onos/gore_hit_left.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/onos/gore_hit_right.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/laser.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos4.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos5.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos6.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/echo_target.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/lerk/spore_trail_fadeout.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/materials/marine/bash.cinematic'
    Loading 'maps/ns2_summit.level'
    Error: Texture 'normalMap' wasn't assigned in material 'materials/refinery/refinery_decals_trash_03.material'
    Error: models/misc/marine-build/marine-build.material:3 : Error: Unexpected end of file
    Error: Invalid format for resource 'models/misc/marine-build/marine-build.material'
    Error: Invalid format for resource 'models/props/generic/terminals/generic_terminalscreen_06.swf'
    Error: Invalid format for resource 'models/props/generic/terminals/generic_terminalscreen_05.swf'
    Error: Couldn't open file 'materials/effects/halo_white.material'
    Error: No shader specified for material 'materials/effects/halo_white.material'
    Chat All - duplex > Arga: bah dusteh :p
    Chat All - duplex > Arga: always 1 more :((
    Chat All - dusteh: hey arga
    Chat All - duplex > Arga: hihi
    Error: Invalid format for resource 'models/props/generic/terminals/generic_terminalscreen_06.swf'
    Connecting to server 81.19.212.75:27615
    Error: Sound 'materials/door/onos_step' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/onos_step' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/sprint_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/sprint_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/sprint_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/sprint_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/backpedal_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/backpedal_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/backpedal_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/backpedal_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/crouch_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/crouch_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/crouch_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/crouch_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/footstep_left' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/footstep_right' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'marine/common/distress_beacon' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'marine/common/distress_beacon' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/door/bash' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'materials/electronic/bash' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'alien/skulk/bite_hit_electronic' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Sound 'alien/onos/gore_hit_electronic' couldn't be loaded (Event not found)
    Error: Couldn't open file 'models/marine/prototype_module/prototype_module.model'
    Error: Couldn't open file 'models/alien/shift/shift.model'
    Error: Couldn't open file 'models/alien/cocoon/cocoon.model'
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm.model'
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm_view.model'
    Error: Couldn't open file 'models/alien/shift/shift.animation_graph'
    Error: Couldn't open file 'models/marine/exosuit/exosuit_mm_view.animation_graph'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/marine/catalyst.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/marine/beacon_big.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/hydra/spike_aoe.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/teleport_end.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/teleport_start.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/onos/gore_hit_left.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/onos/gore_hit_right.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/laser.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos4.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos5.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shade/phantom/phantom_onos6.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/shift/echo_target.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/alien/lerk/spore_trail_fadeout.cinematic'
    Error: Couldn't open file 'cinematics/materials/marine/bash.cinematic'
    Loading 'maps/ns2_tram.level'
    Error: models/misc/marine-build/marine-build.material:3 : Error: Unexpected end of file
    Error: Invalid format for resource 'models/misc/marine-build/marine-build.material'
    Error: Invalid format for resource 'models/props/generic/terminals/generic_terminalscreen_05.swf'
    Error: Invalid format for resource 'models/props/generic/terminals/generic_terminalscreen_06.swf'
    Error: Couldn't open file 'materials/effects/halo_white.material'
    Error: No shader specified for material 'materials/effects/halo_white.material'
    Error: Invalid format for resource 'models/props/generic/terminals/generic_terminalscreen_06.swf'
  • thulsa790thulsa790 Join Date: 2012-03-24 Member: 149284Posts: 4Members
    QUOTE (Bicsum @ Mar 30 2012, 05:37 PM) »
    3 months ago means ~ build 192? Do you remember the exact one?

    Also, can you givee us your system specs as well, please?

    Does running a local game work for you?


    I remember I had not played in a week or two and then I saw the Onos update came out and that's when I tried to get onto a server and started having this problem.

    I can't run a local game either.




    System Information


    Time of this report: 4/2/2012, 01:42:15
    Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110622-1506)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: System manufacturer
    System Model: System Product Name
    BIOS: BIOS Date: 05/24/10 14:48:53 Ver: 08.00.15
    Processor: Intel® Core™ i5 CPU 750 @ 2.67GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Available OS Memory: 4094MB RAM
    Page File: 3247MB used, 4937MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode


    Display Devices


    Card name: ATI Radeon HD 5700 Series
    Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
    Chip type: ATI display adapter (0x68B8)
    DAC type: Internal DAC(400MHz)
    Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_68B8&SUBSYS_E132174B&REV_00
    Display Memory: 2804 MB
    Dedicated Memory: 1014 MB
    Shared Memory: 1790 MB
    Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
    Monitor Name: Generic PnP Monitor
    Monitor Model: VW246
    Monitor Id: ACI24F2
    Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
    Output Type: DVI
    Driver Name: aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,a
    tidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm6
    4.dll
    Driver File Version: 8.17.0010.1119 (English)
    Driver Version: 8.950.0.0
    DDI Version: 11
    Driver Model: WDDM 1.1
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 2/15/2012 13:17:04, 957952 bytes
    WHQL Logo'd: Yes
    WHQL Date Stamp:
    Device Identifier: {D7B71EE2-2BF8-11CF-A470-38C1BEC2C535}
    Vendor ID: 0x1002
    Device ID: 0x68B8
    SubSys ID: 0xE132174B
    Revision ID: 0x0000

  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    I have Bebox also, but I got this problem with BT HomeHub to.

    Yea the Onos/Gorilla update messed getting into game PERIOD.
  • BicsumBicsum Join Date: 2012-02-27 Member: 147596Posts: 730Members, Reinforced - Gold
    edited April 2012
    QUOTE (thulsa790 @ Apr 1 2012, 05:47 PM) »
    I remember I had not played in a week or two and then I saw the Onos update came out and that's when I tried to get onto a server and started having this problem.

    I can't run a local game either.


    So your game and internet connections crashes when opening a local server?

    I'm not sure if everyone got the same problem.


    This is what we have so far:
    OpolE (UK)
    - randomly freezing after some seconds
    - 30 seconds internet loss
    - ATI graphics card
    - fresh windows didn't help
    - new (graphics card)- drvers didn't help
    - new graphics card didn't help
    - ns killed internet conn in alpha, router change seemed to help till b200
    - router: BeBox / BT HomeHub

    VaCCiNe
    - randomly freezing after some seconds ?
    - 30 seconds internet loss
    - port forwarding didn't help
    - new (graphics card)- drivers didn't help
    - probably since 194
    - router: BeBox
    - ISP: Be

    Nickerless (Australia)
    - freezes about 30 seconds in

    thulsa790
    - game freezing since last 2 updates
    - 30 seconds internet loss
    - game worked before gorilla
    - ATI graphics card
    - router settings were unchanged
    - fresh windows didn't help
    - reinstalling ns2 didn't help
    - can't create local server


    jafwatt
    - can create local server
    - connecting to internet server fails

    yellowCap (UK)
    - randomly freezing after some seconds
    - 30 seconds internet loss
    - NVIDIA graphics card
    - router: BeBox
    - ISP: Be

















    Here is the change log from gorilla (194)

      Fixes
    • Fixed bug where the Gorge Bile Bomb ability used the Spit ability icon.
    • Fixed bug where the Gorge Mini Cyst ability used the Hydra ability icon.
    • Fixed script error if a Hive was destroyed while the Gorge that built it as Commander was a rag doll.
    • Cleaned up some Client console spam when a Fade blinks.
    • Fixed script error caused by a spectating player receiving points by getting a kill with a structure placed when they were not a spectator.
    • Added placeholder icons for the Shell and Veil.
    • Fixed bug where the game would randomly lockup while placing a Cyst.
    • Drifter spawn sound effect will no longer play at world origin.
    • Fixed a bug that prevented Skulks from leaping at maximum speed.
    • Fixed bug where the physics representations for the Armory and Infantry Portal did not match up with the visual model.
    • Weapon secondary attacks can no longer occur at the same time as primary attacks while coming out of a sprint in some cases.
    • Armory buy menu will not instantly appear once construction is completed.
    • Adjusted Skulk wall walking smoothing rates so that that the 3rd person model rotates more quickly to match the 1st person model (especially while jumping)
    • Health and Ammo packs can now be dropped directly on top of a Marine player.
    • Restored reloading of script files when they change on disk.
    • Fixed Whip 'grenade whack'
    • Bombard projectiles will not collide with the Whip and nearby friendly structures anymore and is created at the correct attach point.
    • Alien player names for Hydra kills will no longer appear in blue text in the death message.
    • Fixed a bug causing Mini Cysts placed by the Gorge to be disconnected when created even in cases where the ghost model indicated the connection was valid.
    • Fixed bug causing dropped weapons to disappear too quickly if they were picked up and dropped again after initially being dropped.
    • AI units cannot attack friendly players anymore unless FF is enabled.
    • Fixed bug causing script error when a Cyst died due to not being connected to a Hive.
    • Fixed crash when too many objects are visible.
    • PhysX scene now supports mirrored geometry.
    • Initial team starting locations chosen with a more random method.
    • Mine will detect enemies more accurately.
    • Slime effect during sprinting will not show up in thirdperson anymore.
    • The ARC will prioritize other structures before Eggs and Cysts.
    • Player turn poses (arms moving with feet planted on the ground) reset once the player starts moving.
    • Fixed multi-threading crash when using the o_stats console command.
    • The "getting ready to spawn" blue spin effect now disappears immediately upon the Infantry Portal being destroyed.
    • Fixed bug where the Spore cloud would be created improperly when a Lerk was not moving.
    • Fixed bug where connecting to the localhost would cause the game to go into an infinite loop.
    • Fixed bug where Marines would spawn above the Infantry Portal platform.

      Improvement
    • Added "warp" console command to teleport to a position in space when cheats are on, "warp 0 0 0" for example.
    • Improved Skulk wall walking (sticks better to surfaces, thanks matso!)
    • Skulks can now leap from mid-air, ala NS1.
    • The "locate" Client console command will constantly display the local player's location on the screen if "true" is given as a parameter.
    • Added Mine icon for death messages (Thanks Saba!)
    • Reformatted Scoreboard so more player names can fit on the screen at the same time.
    • Server name is now displayed at the top of the Scoreboard.
    • Improved ScenarioHandler (Thanks Matso!)


      Sound
    • Removed Bile Bomb hit sound when Gorge creates a structure.


      Optimizations
    • Optimized network fields in Structure, CloakableMixin, ScriptActor and PowerPoint (thanks Matso!)
    • Reserve memory for faceSets (prevents excessive allocation)
    • Reduced networked bandwidth for Camoflauge by eliminating an unnecessary network field (thanks Matso!)
    • Reduced networked bandwidth for Skulks by eliminating wall walking network variables (thanks Matso!)
    • Optimized Door auto-opening.
    • Reduced number of cells CollisionGrid queries look through.
    • Reduced network bandwidth required to send which fields of an Entity changed (uses indexing scheme when only a few fields changed and a bitmask when many changed)
    • Reduced network bandwidth usage for entities that have energy.
    • Reduced bandwidth for transmitting attachment points for entities by 26 bits.
    • Reduced bandwidth for transmitting angles.
    • Eliminated lastTimePlayerMoved networked field in Player.
    • Mines require less processing time to check for nearby enemies.
    • Reduced bandwidth by 20 bytes per second for each Entity sent to the client.
    • Changed particle effects to only update if they were visible last frame.
    • Slightly more aggressive compiler optimization options.


      SDK
    • Added Vector:Add method.
    • Added Shared.SortEntitiesByDistance.
    • Removed ProximityGrid.
    • Added sphere query to CollisionGrid.
    • Added EntityQueryManager (fast queries for entities within range, uses CollisionGrid)
    • Exposed EntityQueryManager to Lua, started converting script to use new API.
    • Added support to ObjectTagQueryManager for testing whether entity has a specific tag.
    • Entities get tagged with their class name (and base class names). Tag is prefixed with 'class:'.
    • Added time network variable type.
    • Added "private" network fields which are only sent to the client controlling the Entity.
    • Added support for networking floating point values as fixed point (specified as float (<min> to <max> by <step>)
    • Added Client.GetServerName() function to return the name of the server the client is connected to.
    • Added Server.GetName() function to return the name of the server.
    • Added Server.GetFrameRate() function to return the current tick rate of the server.
    • Added Mersenne twister Randomizer class to Lua, same API as Lua random functions but better generator.
    Post edited by Unknown User on
  • thulsa790thulsa790 Join Date: 2012-03-24 Member: 149284Posts: 4Members
    Add the internet loss to me too, after the game crashes and I get back to desktop it takes about 15 seconds to re-connect
  • OpolEOpolE Join Date: 2008-04-10 Member: 64057Posts: 41Members
    Correct, now who is looking at this from the NS2 team?
«13
Sign In or Register to comment.